HÜDA-PAR: HDP'nin kapatılmasını istemiyoruz

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Yapıcıoğlu konuşmalarında, HDP'li belediyelere kayyım atanmasını da eleştirerek, "Ankara kayyumları geldi, Kandil'in kayyumlarını kaldırarak onların yerine oturdu" ifadesini kullandı.

"Kürtçe ikinci resmi dil olmalı"

Türkiye'de Kürt sorunu olmadığını, devletin Kürtleri inkar zihniyetinin söz konusu olduğunu vurgulayan Yapıcıoğlu, "Kürt dili Türkiye'de hem ikinci resmi dil hem de eğitim dili  olmalı" sözlerine yer verildi.

HÜDA-PAR 4’üncü Büyük Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Zekeriya Yapıcıoğlu, kongrede yeniden partinin Genel Başkanlığına seçildi. Bu Yapıcıoğlu'nun Genel Başkan olarak üçüncü dönemi.

Yapıcıoğlu, Rudaw'a yaptığı özel söyleşide, HDP'nin kapatılmasından Efrin operasyonuna, Kürt sorunundan Filistin sorununa, kayyum politikalardan Kerkük’ün kaybedilmesine kadar bir çok konuda görüş ve fikirlerini dile getirdi.

"HDP siyaset sahnesinde kalmalı"

Yapıcıoğlu, HDP'nin kapatılma davası ile ilgili görüşlerini şu ifade ile belirtti:

"Bizim bir ilkemiz var. Siyasi partiler kapatılmamalı diyoruz. Parti yöneticileri hukuka aykırı bir harekette bulunmuşsa, yasalara karşı bir şey yapmışsa, suçları ne ise bu kişilerin cezalandırılması gerekiyor.Bu ceza partiye kesilmemeli. 6-8 Ekim'de bize çok fazla saldırı oldu. HDP’nin de çok sayıda insanın hayatını kaybettiği bu kötü olaylarda sorumluluğu bulunuyor. Hendek savaşında yine binlerce Kürt genci hayatını kaybetti.

HDP'nin bu olaylarda da sorumluluğu olduğuna inanıyoruz. Ama bu olaylarda bir suç veya sorumluluk varsa bu kişisel bir suçtur. HDP bize karşı düşmanlık yapmış olsa da biz HDP'nin siyaset sahnesinde kalmasını ve varlığını sürdürmesini diyoruz."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN