İdlib'den kahreden haber: Şehit asker sayısı 33'e yükseldi

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Son dakika: Hatay Valisi Rahmi Doğan, Suriye'nin İdlib kentinde Esed Rejimi Güçleri tarafından TSK unsurlarına düzenlenen hava saldırısında 33 askerimizin şehit olduğunu, 32 askerimizin yaralandığını açıkladı. Vali Doğan ayrıca yaralanan askerlerimizin hayati tehlikesinin bulunmadığını duyurdu.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, İdlib'de Esed rejimi unsurlarınca Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarına düzenlenen hava saldırısında 33 Mehmetçiğimizin şehit olduğunu açıkladı.

Doğan, AFAD İl Müdürlüğü binasında, gazetecilere İdlib'de TSK'ye yönelik hava saldırısına ilişkin açıklamada bulundu. Hatay Valisi Rahmi Doğan, İdlib'deki hava saldırısında şehit sayısının 33'e yükseldiğini bildirdi. Vali "Hastanelerdeki 32 yaralı askerlerimizin hayati tehlikesi bulunmamaktadır" dedi.

GÜVENLİK ZİRVESİ'NİN ARDINDAN BAKAN VE KOMUTANLAR SINIRA GİTTİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen "Güvenlik Zirvesi" sonrasında, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Küçükakyüz ile Suriye sınırına gitti.

AKAR HAREKATI BURADAN SEVK VE İDARE EDİYOR

İdlib'deki faaliyetlerin sevk ve idare edildiği Hatay'daki Taktik Komuta Yeri'ne geçen Akar, son duruma ilişkin 2. Ordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla'dan brifing aldı, talimatlar verdi. Bakan Akar, rejim hedeflerine yönelik kara ve hava destek vasıtalarıyla gerçekleştirilen harekatı yerinden sevk ve idare ediyor.

BAKAN AKAR, YARALI ASKERLERİ ZİYARET ETTİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Hatay'daki Taktik Komuta Yeri'ne geldi. İdlib'deki rejim hedeflerine yönelik kara ve hava destek vasıtalarıyla gerçekleştirilen harekatı yerinde sevk ve idare eden Bakan Akar, daha sonra Hatay devlet hastanesine gelerek İdlib'de yaralanan Askerleri ziyaret ederek durumları hakkında bilgi aldı.

BİN 709 REJİM UNSURU ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Öte yandan, Suriye'nin İdlib kentinde 10 Şubat'tan bu yana devam eden operasyonlarda Esed rejimine ait 55 tank, 3 helikopter, 15 zırhlı araç ve 29 obüs imha edildi. 17 günde bin 709 rejim unsuru etkisiz hale getirildi.

RUSYA: SALDIRIDA UÇAKLARIMIZ YER ALMADI

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada "Suriyeli muhalifler çatışmasızlık bölgesinde büyük bir saldırı planlıyordu. Türkiye bu bölgede Türk askerlerinin olduğu konusunda bizi bilgilendirmedi. Hava saldırısında Rus uçağı görev almadı. Rusya ateşkesin sürmesi için elinden geleni yaptı" ifadelerine yer verildi.

ERDOĞAN BAŞKANLIĞINDA ACİL GÜVENLİK TOPLANTISI YAPILDI

İdlib'de yaşanan son gelişmelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Ankara'da acil bir güvenlik toplantısı yapıldı. Toplantı 6 saat sürdü.

ERDOĞAN VE AKŞENER TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanlığı'ndaki güvenlik toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile telefonda görüştü ve İdlib'deki gelişmelerle ilgili bilgi alışverişinde bulundu. Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştükten sonra Balıkesir seyahatini iptal edip Ankara'ya dönmek için harekete geçti.

CHP GECE YARISI TOPLANDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Merkez Yürütme Kurulu'nu (MYK) olağanüstü toplantıya çağırdı. Gece toplanan CHP MYK'da Suriye'nin İdlib kentinde yaşanan son gelişmeler ele alındı.

BAHÇELİ GELİŞMELERİ GENEL MERKEZDE TAKİP EDİYOR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kurmaylarıyla birlikte parti genel merkezinde gelişmeleri takip ediyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN