Karayollarından ağaç kıyımı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Polis Meslek Yüksek Okulu yolunu Çevre Yolunu yükseltmek için yol üzerinde bulunan 15-20 yıllık ağaçlar yerinden söküldü.

Çevredeki esnaf ve vatandaşlar büyük emeklerle büyütülen ağaçların yol yükseltmek için yerinden sökülmesine tepki gösterdi. Yol çalışmasında ağaçların kıyılmasına tepki gösteren vatandaşlar, yetkililerin bu duruma el atmasını istedi. Esnaf Yusuf Batur yaptığı açıklamada, çalışma esnasında birçok ağacın yerinden söküldüğünü söyledi.
Ağaçlara kıyıyorlar
Birçok ağaca kıyıldığını belirten Batur, “Ben bu durumdan rahatsız oldum ve gazeteci arkadaşlara haber verdim. Çünkü bu ağaçları üç yıldır ben suluyorum bakımını yapıyorum. Bu şekilde bilinçsiz bir şekilde davranılması beni üzüyor. Olayı görüntülesinler diye. Dükkanımın karşısında bir sürü ağaç var ve bunlar gerçekten zarar görüyor. Ağaçlara daha hassas davranıp kontrollü bir şekilde yerinden sökülüp farklı bir yere dikilebilir. Ne yazık ki bu hassasiyeti göstermiyorlar gördüğünüz gibi ağaçlara kıyıyorlar. Bu çalışmada birçok ağaç toprak altında kaldı tekrardan yeşerme şansı yok maalesef. “ dedi.
Geride kalan ağaçlar kurtarılsın
Durumdan rahatsızlığını ifade eden Batur, şöyle dedi: “Ben bu durumdan çok rahatsızım buradan yetkililere sesleniyorum lütfen bir an önce müdahale etsinler. Bu şekilde bir çalışma yapılamaz. En azından kalan ağaçların kurtarılmasını istiyorum. Yani yol çalışması var bu ağaçlar yola kurban gitmesin. Ağaçlar şehirlere nefes aldırıyor. Görüntüsüyle insanlara mutluluk verebiliyor. Bunaltıcı havalara gayet iyi geliyor. Gölgelik yerler yaratıyor bize. Ağaçlarımıza kıymasınlar ellerinden geldikçe daha hassas davransınlar.” Batur, yetkililerin bu durumu bir an önce düzeltmesini istedi.
HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN