Kılıçdaroğlu: 42 milyon kadına ihanet edildi

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Kılıçdaroğlu, konuya "İstanbul Sözleşmesini feshediyorum dedi. Kimsin sen? 42 milyon kadına ihanet edeni de artık şimdi biliyoruz ve öğreniyoruz." sözleriyle tepki gösterdi.

Cumartesi günü Resmi Gazete kararı ile Türkiye, ilk imzacısı olduğu İstanbul Sözleşmesi'nden çekildi. Kadın haklarına dair bir takım maddelerin bulunması sebebiyle eleştirilen bu karar, partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da gündeminde yer aldı.

"KİMSİN SEN?"

"Kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleye dair Avrupa Konseyi sözleşmesini bir kişi kalktı dedi ki; 'ben feshediyorum.' Resmi Gazete'de gördüm. Kimsin sen?" sözleriyle duruma isyan eden Kılıçdaroğlu açıklamalarına şu ifadelerle devam etti: "Kinle, öfkeyle devleti yönetiyorsan onu biliyoruz. Siyaseti cep doldurma aracı olarak gördüğünü de biliyoruz. Yandaşlarına milyar dolarları kazandırdığını da biliyoruz. İşi olanı işinden ettiğini de biliyoruz. 42 milyon kadına ihanet edeni de artık şimdi biliyoruz ve öğreniyoruz."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN