Kılıçdaroğlu'ndan bürokratlara ikinci çağrı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir kez daha bürokratlara seslendi.

Twitter hesabından paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, Sayın Bürokratlar, Bugün kararlar alırken, düsturunuz sadece milletimizin refahı olsun. Siz bu milletin onurlu evlatlarısınız, bunu hiç unutmayın," ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun çağrısının TCMB'nin faiz kararı alacağı toplantının öncesinde gelmesi dikkat çekti. Ekonomi yönetiminin iktisadi gerçeklikle açıklanamayan faiz indirimlerine devam edip etmeyeceği bugün belli olacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısından çıkacak olan karar son iki haftadır merakla bekleniyor. TCMB’nin faiz kararı son günlerde sürekli rekor kıran Dolar/TL kurunun seyrinde de belirleyici olacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçen hafta bürokratlara seslenerek “İktidarın değişmesine az kaldı. İktidar değiştiğinde soruşturmalar başlayacak ve eminim ki bu bürokratların bir kısmı 'efendim emir aldık uygulamak zorunda kaldık' diyeceklerdir. Siz Erdoğan ailesinin değil, bu devletin şerefli memurlarısınız. ‘Emir almıştım’ diyerek bu kirli işlerden sıyrılamazsınız. Size kanun dışı her ne yaptırılıyorsa, pazartesi itibariyle durun. Bu illegal, paralel sistemlerden elinizi eteğinizi çekin” demişti.

Kılıçdaroğlu'nun çağrısı Erdoğan tarafından 'vesayetçi anlayış' olarak nitelendirilmiş, AKP'liler Kılıçdaroğlu'nu eleştirmişti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN