Kobani Olayları Soruşturmasında Selahattin Demirtaş'ın da Aralarında Olduğu 108 Kişi Hakkında İddianame Hazırlandı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Son dakika: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kobani olayları soruşturması kapsamında Selahattin Demirtaş'ın da aralarında olduğu 108 kişi hakkında iddianame hazırladı. İddianamede şüpheliler için devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozma başta olmak üzere çeşitli suçlardan ceza istendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 6-7 Ekim 2014 tarihinde gerçekleşen Kobani olaylarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında olduğu 108 kişi hakkında yeni bir iddianame hazırladı.

ÇEŞİTLİ SUÇLARDAN CEZA İSTENDİ

İddianamede, şüpheliler için devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozma, 37 kez adam öldürme başta olmak üzere çeşitli suçlardan ceza istendi.

AİHM, DEMİRTAŞ'IN SERBEST BIRAKILMASINA HÜKMETMİŞTİ

Öte yandan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş ile ilgili 2018 yılında verilen "Serbest bırakılmalı" kararına ilişkin yapılan temyiz başvurusunu karara bağlamıştı. 17 yargıçtan oluşan büyük daire mahkemesi 2'ye karşı 15 oyla Demirtaş'ın derhal serbest bırakılması gerektiğine karar vermişti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN