Korona aşısının ilk test sonuçları açıklandı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Oxford Üniversitesi'nden bilim insanlarının geliştirdiği ve deney aşamasında olan koronavirüs aşısının ilk test sonuçları, aşının güvenli olduğu ve bağışıklık sağladığını gösterdi.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı aşı geliştirme çalışmaları devam ederken, müjdeli haber İngiltere'den geldi. Oxford Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, geliştirdikleri koronavirüs aşısının erken testlerinde aşının denendiği yüzlerce insanda bağışıklık tepkisinin ortaya çıktığını duyurdu.

18-55 YAŞ ARASINDAKİ KİŞİLERDE ÇİFT BAĞIŞIKLIK SAĞLIYOR

Bilim insanları ilk olarak Nisan ayında yarısının aşı olduğu bin kişi üzerinde aşıyı denemeye başladı. Bu tarz erken testler, genellikle güvenliği ölçme üzerine tasarlanırken, bu çalışmada uzmanlar ayrıca ne tür bir bağışıklık tepkisinin geliştiğini de gözlemlediler.

Lancet dergisinde yayımlanan araştırmamada bilim insanları, 18-55 yaş arasındaki kişilerde geliştirdikleri koronavirüs aşısının çift bağışıklık yanıtı ürettiğini açıkladı.

"BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİN İKİ KOLUNU DA TETİKLİYOR"

AFP'ye konuşan Oxford Üniversitesi Enstitüsü Direktörü Dr. Adrian Hill, "Neredeyse herkeste iyi bir bağışıklık tepkisi gözlemledik. Bu aşının tam olarak yaptığı şey, bağışıklık sisteminin iki kolunu da tetiklemek" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Aralık 2019'da Çin'in Hubei eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde şu ana dek 609 binin üzerinde insan hayatını kaybetti, 14 milyonu aşkın insan ölümcül salgına yakalandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN