Korona Bağışıklığı Ne Kadar Sürüyor? Merak Edilen Sorunun Yanıtı Ezber Bozdu

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Hong Kong Üniversitesi'ndeki görevli araştırma ekibi, "Koronavirüs ikinci kez bulaşmaz" tezini çürüttü. Uzmanlar, bölgede bir kişiye koronavirüs bulaşıp iyileştikten sonra ikinci kez enfekte olduğunu kanıtladıklarını belirtti.

Hong Kong Üniversitesinde görevli araştırma ekibi, bölgede bir kişinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) bulaşıp iyileştikten sonra yeniden enfekte olduğunu kanıtladıklarını iddia etti. Uzmanların kayıtlara geçirdiği vakanın, 33 yaşında bilişim uzmanı bir erkek olduğu belirtildi.

Çin'de "rthk.com"un haberine göre, nisan sonunda Kovid-19 tedavisi gördükten sonra taburcu edilen erkeğin, bu ay İspanya'yı ziyaretinden sonra yeniden yaptırdığı yeni tip koronavirüs testinin sonucu pozitif çıktı.

VİRÜSÜN GENETİK DİZİLİMİ FARKLILIK GÖSTERİYOR

Uzman ekibi, genetik dizilimin, hastaya nisan ve ağustos aylarında buluşan virüs türlerinin açıkça farklı olduğunu gösterdiğini açıkladı.

Bilim insanları, "Birçokları iyileşen Kovid-19 hastalarının, enfeksiyona karşı bağışıklığı olduğuna inanıyor ancak bazı hastaların birkaç ay sonra antikor seviyesinin azaldığının kanıtı mevcut. Bulgularımız, SARS-CoV-2'nin, hastalar doğal enfeksiyon yoluyla bağışıklık kazanmış olsa bile soğuk algınlığıyla ilişkili diğer yaygın insan koronavirüslerinde olduğu gibi küresel insan nüfusunda sürüp gidebileceğini ortaya koyuyor." ifadesini kullandı.

Uzmanlar, Kovid-19'a yakalanıp iyileşenlerin maske takmayı ve sosyal mesafe kurallarına uymayı sürdürmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN