Koronavirüse Karşı Aşı Bulduklarını İddia Eden Rusya'dan Sevindiren Bir Haber Daha!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Geçen günlerde koronavirüs aşısını bulduklarını iddia eden Rusya, Hidroksiklorokin, Meflokin ve Rusya üretimi olan Kalidavir isimli 3 ilacın koronavirüs tedavisindeki olumlu etkilerinin araştırılıp uygulanması amacıyla klinik çalışmalara başlandığını açıkladı.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünya genelinde 75 binden fazla insanın ölümüne neden olan yeni tip koronavirüs salgınına (Kovid-19) karşı aşı bulduklarını iddia eden Rusya, kamuoyunda büyük ses getirmişti. Virüs aşısının bazı hayvanlarda testlerinin tamamlandığını belirten yetkililer, insanlarda haziran ayından itibaren deneneceği açıklanmıştı.

3 İLAÇ DENENMEYE BAŞLANDI

Umutlandıran bu haberin ardından yeni bir gelişme daha yaşandı. Rusya, belirlenen 3 ilacın koronavirüs hastaları üzerinde denenmeye başlandığını duyurdu.

Rusya Federal Medikal Biyoloji Ajansı tarafından yapılan açıklamada, Hidroksiklorokin, Meflokin ve Rusya üretimi olan Kalidavir isimli bu 3 ilacın, korona virüsü tedavisindeki olumlu etkilerinin araştırılıp uygulanması amacıyla klinik çalışmaların başladığını duyurdu. Bu ilaçlar belirlenen hastalar üzerinde denenmeden önce, hastadan ilacın üzerinde denenmesine ilişkin imzalı evrak alınacak.

Rusya Federasyonu'nda son 24 saatte koronavirüsüne yakalananların sayısı 1154 kişi daha artarak 7497'ye ulaştı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN