Koronavirüsü Atlatanlar, 6 Ay Virüse Yakalanmıyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

ABD’de yapılan çalışmaya göre koronavirüse karşı antikor üreten kişilerin, en az altı ay koronavirüs olma ihtimallerinin çok düşük olduğu açıklandı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan bir araştırmaya göre koronavirüs geçirip antikor üretenlerin, altı aydan fazla bir süre tekrar virüse yakalanma ihtimallerinin çok düşük olduğu belirlendi.

New England Journal of Medicine tarafından yayınlanan bir çalışmaya göre, Birleşik Krallık'taki Oxford Üniversite Hastanelerinde 12 bin 500'den fazla sağlık çalışanı incelendi.

Koronavirüsü atlatanlar, 6 ay virüse yakalanmıyor #1

İNCELENEN 1265 KİŞİDEN SADECE 2'SİNDE GÖRÜLDÜ

Koronavirüs geçirdikleri tespit edilen 1265 kişi 6 boyunca incelenirken, kişilerden sadece ikisinin tekrar koronavirüs testlerinin pozitif çıktığı açıklandı.

Koronavirüsü atlatanlar, 6 ay virüse yakalanmıyor #2

KİŞİLERDE SEMPTOMA RASTLANMADI

Testleri pozitif çıkan iki kişinin de semptom göstermediği bildirilirken bu durum aşılar için de umut verici bir bilgi oldu.

Aşılarla vücutlarına antikor alan kişilerin en az altı ay boyunca koronavirüse yakalanmayacaklarını sonucunu çıkaran bilim insanları, aşıların öneminin tekrar altını çizdi.

Koronavirüsü atlatanlar, 6 ay virüse yakalanmıyor #3

LAMA VE DEVE GİBİ HAYVANLARDAKİ ANTİKORLARIN KULLANILABİLECEĞİ KEŞFEDİLDİ

Geçtiğimiz gün ABD’nin Maryland eyaletinde bulunan Ulusal Sağlık Enstitüsü’ndeki (NIH) bilim insanları; lama, deve ve alpaka gibi hayvanlarda bulunan nano antikorların koronavirüs tedavisinde ve virüsü önlemede kullanılabileceğini keşfetmişti.

Araştırmayı yürüten bilim insanları, lama, alpaka ve deve gibi hayvanlarda bulunan ‘NIH-CoVnb-112’ antikorunun insanlardaki antikorlara oranla hem daha küçük hem de 10 kat güçlü olduklarını, bu kapsamda koronavirüs tedavisinde ve hastalığı önlemede etkili olabileceğini ifade etmişti.

Koronavirüsü atlatanlar, 6 ay virüse yakalanmıyor #4
HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN