Kurtalan'ın Önemli Bir Eksiği Giderildi!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'in Kurtalan ilçesinde 5 Yataklı palyatif bakım merkezi, Kurtalan Devlet Hastanesi bünyesinde 4. Katta hizmet vermeye başladı.

Hastane Başhekimi Vehbi Yağız, "Hastanemizin önemli bir eksiği giderildi. Bu konuda bize her türlü desteği veren Sayın Kaymakamımız Çağlar TEKİN, İl Sağlık Müdürümüz Sayın Erol Emre ÖMÜR ve Kamu Hastaneler Birliği Başkanımız Sayın Nesrin ATİŞ’e teşekkürlerimi arz ediyorum. Palyatif bakım merkezimiz ilçemizin önemli bir eksikliğini giderecektir. Merkezimize ilimizin bütün ilçelerinden hasta kabul edebileceğimizi özellikle belirtmek istiyorum." dedi.

Yağız, "Palyatif bakım merkezimizin sorumlu uzman hekimi, evde bakım ekibi, psikolog, sosyal çalışmacı, fizyoterapist, diyetisyenden oluşan ekibi, ilçemizdeki evde bakım hastalarını ve son dönem kanser hastalarını ev ev dolaşarak ziyaret edecek ve birlikte yaşadığı aile bireylerinin durumunu bir bütün olarak değerlendirecektir. Değerlendirme sonucunda palyatif bakım hizmeti alması uygun görülen hasta, hastanemiz evde bakım aracı ile merkezimize yönlendirilerek hastanemizde misafir edilecektir. Amacımız, son dönem kanser, nörolojik ve beslenme problemi olan hastalarımızın yaşamına yıllar katmak değil, kalan yıllarına yaşam katmaktır. İlçemize hayırlı olsun." ifadelerinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN