Marketlerin çalışma saati değişti

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

İçerisinde Ankara'nın da yer aldığı düşük ve orta riskli illerde marketler bugün ve yarın saat 20:00'e kadar açıkken, İstanbul'un yer aldığı yüksek riskli illerde marketler cumartesi günü saat 20.00'ye kadar, pazar günü 17:00'e kadar hizmet verecek.

Market, bakkal, kasap, manav gibi işletmeler ile eve paket hizmeti veren yerler belirlenen mesai saatlerine göre, ilden ile farklılık göstererek hizmet veriyor.

MARKETLER VE BAKKALLAR SAAT KAÇA KADAR AÇIK?

Genelgede, daha önce açılış-kapanış saatleri belirlenmiş olan iş yerlerinin de (bakkal, market, manav, kasap, berber, kuaför ve güzellik salonu, terzi, ayakkabıcı vb.) açılış-kapanış saatlerinin düşük, orta ve yüksek risk grubundaki illerde 07.00-20.00 saatleri arası olarak belirlendiği belirtildi.

Sokağa çıkma yasağının pazar günleri devam edeceği illerde marketler saat 10.00-17.00 arası hizmet verecek.

MARKET VE BAKKAL ÇALIŞMA SAATLERİ DEĞİŞEN İLLER

YÜKSEK RİSKLİ İLLER

İstanbul, Kocaeli, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan

ORTA RİSKLİ İLLER

Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Bursa, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars.

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER

Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Siirt, Batman, Diyarbakır, Bitlis, Van, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN