MEB 8.faz tablet dağıtımı yapacak! Tablet başvurusu nasıl yapılır? Dağıtım olacak iller!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Milli Eğitim Bakanlığı okul çağında birden fazla öğrencisi olan ihtiyaç sahibi öğrenci ve ailelerin yanında olmaya devam ediyor. Pandeminin başından beri 81 ile tablet desteğinde bulunan Bakanlığın 8. fazda teslimat yapacağı iller belli oldu. MEB Bakanı Ziya Selçuk tablet desteğinin sağlanacağı illerin yöneticileriyle video konferans yöntemiyle görüştü. Selçuk, öğrencilerin yüz yüze eğitime devam edemediği bugünlerde gereksinimlerini karşılamayı sürdürdüklerini dile getirdi. Henüz tablet alamayan birçok aile ve öğrenci tablet başvuru şartlarını ve dağıtımın nasıl gerçekleştirildiğini merak ediyor. Bakanlık öğrencilerin başarı durumu, eğitim çağındaki kardeş sayısı, ailelerin gelir durumu ve ihtiyaçları baz alarak dağıtım yapıyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin uzaktan eğitimde internet sıkıntısı yaşamaması için 25 GB internet paketli tabletler dağıtılıyor. Peki MEB tablet başvurusu nereden, nasıl yapılır? 8. fazda dağıtım yapılacak iller belirlendi…

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI KAÇ BİN TABLET DAĞITACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı, Ocak ayının sonuna kadar ihtiyaç sahibi 500 bin öğrenciye tablet ulaştırdı. MEB Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda öğrencilere müjdeli haberi vererek Şubat ayında 100 bin yeni tablet dağıtımı olacağını duyurmuştu. 8. faz dağıtımı kapsamında bu hafta sonuna kadar 67 bin 620 tablet bilgisayar dağıtılacak. 

HANGİ İLLERE TABLET DAĞITIMI YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı 8. faz tablet dağıtımında İstanbul, İzmir, Trabzon, Adana, Ağrı, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kars, Kayseri, Kütahya, Manisa, Muğla ve Van'daki öğrencilere bu hafta sonuna kadar 67 bin 200 tablet dağıtımı gerçekleştirilecek. 

MEB TABLET BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bakanlık tarafından dağıtımı yapılan tabletlerin herhangi bir başvuru sayfası veya ekranı bulunmuyor. Tablet ihtiyacı olan öğrenciler tespit edilerek dağıtımlar İl Milli Eğitim Müdürlüklerince gerçekleştiriliyor. İşte tablet dağıtımında belirleyici olan kriterler;

Ailelerin maddi durumu,

Okul çağındaki kardeş sayısı,

Öğrencinin başarı durumu,

Özel eğitim gereksinimi.

İKİNCİ DÖNEM UZAKTAN EĞİTİMLE BAŞLADI!

Koronavirüsün gölgesinde İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ikinci döneme uzaktan eğitim ile başladı. Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre 1 Mart tarihinden itibaren İlkokulun tüm sınıflar ve sınava girecek olan Ortaokul 8. sınıf ve lise 12. sınıflar yüz yüze eğitime başlayacak. İlerleyen günlerde diğer kademelerle ilgili alınan karar Bakanlık tarafından duyurulacak. Ortaokul 5,6,7. sınıf ve Lise 9,10,11. sınıflar belirlenecek takvime kadar uzaktan eğitimlerini sürdürecek. 

YIL BOYUNCA YAYINLANACAK!

Uzaktan eğitime başlandığı bugünlerde Milli Eğitim Bakanlığı öğrenciler ek kaynak desteği sağlamayı sürdürüyor. 4. sınıflara yönelik hazırlanan çalışma fasiküllerinin üçüncü ve dördüncü üniteleri yayınlandı. Yazılı olarak yapılan açıklamada değerlendirmelerine yer verilen MEB Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilere sunulan kaynakları çeşitlendirdiklerini ifade ederek " Bu süreçte öğrencilerimize zengin ve eğlenceli, basılı ve dijital onlarca yeni kaynak sağlayarak destek sunmaya gayret ediyoruz. "dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN