Meral Akşener'den, Cumhurbaşkanı Erdoğan taklidi

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Korona salgınıyla mücadele kapsamında yarın başlayacak tam kapanma dönemine ilişkin konuşan Akşener'in asıl gündeminde ise ABD Başkanı Joe Biden'ın skandal "soykırım" açıklamaları vardı.

Meral Akşener gündeme dair açıklamalarda bulundu

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN TAKLİDİNİ YAPTI

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını beğenmediğini ifade eden Meral Akşener, "İktidarın sergilediği cahillik yüzünden, Türkiye sürekli kaybediyor. Her alanda kaybediyoruz. Joe Biden'ın 24 Nisan'da yaptığı açıklama sonrasında da öyle oldu. Biden'ın sözde soykırım açıklaması milletimizi derinden yaraladı. Vatandaşlarımızın gözü kulağı sayın Erdoğan'a çevrildi. Bir baktık ki kafası bozulana posta koymakla övünen dünya lideri gitmiş yerine pek bir terbiyeli, şeker, pek bir minnoş Mr. Erdogan gelmiş. Rüzgar esse atarlanan sayın Erdoğan, çıkıp da 'Ey Biden sen kimsin be' demek yerine 'Sayın Biden' demek zorunda kalmış." ifadelerini kullandı. Akşener'in bu sırada Erdoğan'ın taklidini yapması ve yüzünün şekilden şekle girmesi ise izleyenlerin dikkatini çekti.

Akşener'in açıklamalarından satır başları:

"Rıza Zarrab için seferber olanların en azından bir nota vermesini bekliyordum. Müzik notasına bile razıydık. Güvenlik ve işbirliği protokollerini masaya yatırmasını bekliyorduk. Sayın Erdoğan ise Biden'a kibarca sitem edip, kibarca Ermenistan'a yaptırım sinyali verdi. Sayın Erdoğan yemezler.

Bir memleket masası topla demiştik. Orada Türkiye'nin sorunlarını ortaya koy, bilgileri aktar. Onların üzerine muhalefet partilerinin genel başkanları da görüş bildirsinler ve ortaya bir karar çıksın. Ondan sonra da Türkiye'nin birliği, beraberliği içinde bir tablo çıksın demiştim. AK Parti'nin sözcüleri, küçük büyük ortağı dahil her türlü hakaretler, sövgü ile karşılaştık. O gün memleket masasını toplasaydın bugün Mr. Erdogan olmak zorunda kalmazdın.

"YENİ TÜRKİYE, YENİK TÜRKİYE'DİR"

Kürsü delikanlısı sayın Erdoğan, nefret ettiği rahmetli İnönü'nün Johnson mektubuna koyduğu postayı Biden'a koyamıyor. Beğenmediği rahmetli Ecevit'in dünyayı karşısına alma pahasına Kıbrıs'ta gösterdiği dirayeti Biden'a karşı gösteremiyor. Zerre hazmettiği Demirel'in İncirlik Üssü'ne Türk bayrağı diktiği o dik duruşunun yanından bile geçemiyor. O dile sakız ettiği eski Türkiye'nin başbakanlığının kırıntısını bile gösteremiyor. Sayın Erdoğan'ın bize yutturmaya çalıştığı yeni Türkiye, yenik Türkiye'dir. Dış politikada ise ezik Türkiye'dir. Buna izin vermeyeceğiz.

"KABUL ET VE ÖZÜR DİLE"

Sayın Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti bir kabile devleti değildir. Damadını sevdiğin kadar Türkiye'yi de seveceksin. Rıza Zarrab'ı kolladığın kadar, devleti de kollayacaksın. Atadığın beceriksiz bakanların arkasında durduğun kadar millet ve memleket çıkarlarının da arkasında duracaksın. Öyle kuyruğu kıstırıp milletimizi Haziran'daki görüşmeyle oyalamak yok, bağırma işini küçük öfkeli ortağına devredip öyle kaçıp saklanmak yok. Türk milleti senden makamına yakışır şekilde cevap vermeni bekliyor. Ya beceriksizliğini kabul et, özür dile ve memleketi seçime götür. Ya saray sefasını bırakıp işini yap ya da milletimiz yetkiyi bize versin biz gerekeni yapalım.

"TAM KAPANMA İÇİN DESTEK PAKETİ AÇIKLAYIN"

Yarın akşam itibariyle Türkiye 18 gün tam kapanacak. Başından beri uyardık. Bilime kulak verin dedik, dinlemediler. Öneriler getirdik, çözümler sunduk kulak asmadılar. Vaka sayılarında patlama oldu önemsemediler. Sadece Mart ayında 8 bine yakın vatandaşımızı kaybettik oralı bile olmadılar. Vatandaşlarımız aşı nerede diye sordu, Çinliler geçiştirdi dediler. Lebaleb kongrelerini yapıncaya kadar kısmi kapanma kararı bile almadılar. En sonunda kongreler bitti, kısmi kapanmaya geçtiler. Nihayet şimdi de tam kapanma dediler. Dediler ama tam mı yarım mı kapanıyoruz o da belli değil. Milletimiz bu süreçte ne yiyecek, nasıl hayatta kalacak belli değil.

Gecikmiş olsa da bu kararı önemli buluyoruz ama sadece kapanıyoruz demekle olmaz. Bu süreçte devlet imkanlarını seferber edip milletinin yanında olacaksın. Makamının sorumluluğunu bunu getirir. Onun için bir an önce çıkıp bir tam kapanma destek paketi açıklayın.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN