Meral Danış Beştaş ' 'VERİLEN KARAR SİYASİDİR'

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Halkların Demokratik Partisi ( HDP ) Siirt il örgütü, önceki dönem Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın duruşması öncesi yaptığı basın açıklaması ile dikkat çekti.

 HDP Siirt il binası önünde yapılan açıklamaya HDP Siirt Milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Sıddık Taş, HDP Siirt Eşbaşkanı Serdar Batur ve il yöneticileri, Siirt Belediyesi Meclis Üyeleri yanı sırda çok sayıda kişi katıldı.

Sincan Cezaevi Kampüsünde görülecek Yüksekdağ’ın duruşmasına çağrı yapan HDP Milletvekili Beştaş, “Figen Yüksekdağ, yarın ki duruşmasında mevcut hukuk sistemini ve mevcut siyaseti dik duruşuyla cesaretiyle yargılayacak” dedi.

 ‘VERİLEN KARAR SİYASİDİR’

Açıklamada konuşan HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın 2016’dan beri cezaevinde tutuklu olduğunu hatırlatarak, tarihte bir ilkin yaşandığını ve 2 eşbaşkanın aynı dosyadan ikinci kez tutuklandığını söyledi. Hukukta bunun bir iddiayla ilgili olarak 2 defa tutukla kararı verilemeyeceğini vurgulayan Beştaş, verilen tutuklama kararının, yarın Sincan Cezaevi Kampüsündü görülecek olan Figen Yüksekdağ’ın duruşmasında tahliye kararı çıkma ihtimaline yönelik böyle bir karar verildiğini dile getirdi.

‘TALİMATI ERDOĞAN VERDİ’

“Dosyadaki deliller, yapılan yargılama ve bu yargılanmanın tümüyle siyasi olduğunu görüyoruz” diyen Beştaş, “Bu tutuklama kararını Erdoğan’ın verdiğini bütün dünyaya ilan etti. Türkiye’de yargı tarafsız değil bağımsız değil tartışları yapılırken, Cumhurbaşkanı açıklamalarıyla yargı benim dedi” ifadelerini kullandı.

‘YÜKSEKDAĞ, DİK DURUŞU VE CESARETİYLE YARGILAYACAK’

Figen Yüksekdağ’ın yarın ki duruşmasında kendisinin mevcut hukuk sistemini ve mevcut siyaseti dik duruşuyla cesaretiyle kesinlikle yargılayacağının kaydeden Beştaş, Türkiye’nin dört bir yanından binlerce insan Figen Yüksekdağ’la dayanışmak için yarın Sincan Kampüsünde olacağını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN