Meteoroloji'den gök gürültülü yağış uyarısı! Yurtta hava durumu tahminleri…

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun birçok bölgesi için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu.

Yapılan tahminlere göre yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Orta ve Batı Karadeniz kıyı kesimi, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeybatısı ile Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Tokat, Kayseri, Sivas ve Elazığ çevreleri ile Hatay kıyı kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinden itibaren Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde, akşam saatlerinden sonra Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

METEOROLOJİDEN YAĞIŞ VE RÜZGAR UYARISI

Meteoroloji yağışların; sabah saatlerinden itibaren Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yerel olarak kuvvetli, akşam saatlerinden sonra ise Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

Ayrıca rüzgarın; öğleden sonra İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel olumsuzluklara yol açılabileceğini belirtti.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR °C, 24°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu

GAZİANTEP °C, 24°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu

SİİRT °C, 25°C
Parçalı bulutlu

ŞANLIURFA °C, 28°C
Parçalı bulutlu

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN