Milletvekillerinde Pozitif Vaka Var Mı? Açıklama Geldi

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, milletvekilleri arasında pozitif vaka bulunmadığını açıkladı. Şentop, altı TBMM çalışanında ise corona virüsü tespit edildiğini duyurdu.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CNN Türk’te Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı. Şentop, milletvekilleri arasında corona virüsü pozitif vakanın olmadığını söyledi.

Şentop’un açıklamaları şöyle:

* TBMM’nin açılışının 100. yılını kutluyoruz. 23 Nisan resepsiyonu Eylül ayına ertelenmiştir.

* Fezlekeler çok teknik bir konu. Anayasa’nın 83. maddesinde iki farklı düzenleme var. Bunlardan birisi dokunulmazlık. Ancak Meclis’in izniyle bir soruşturma açılabiliyor.

* Parlamento hakkını korumak için getirilmiştir bir düzenlemedir bu. Bir de yasama sorumsuzluğu var. Mutlaktır ve parlamento kararıyla kaldırılamaz. Hangi sözlerin bu kapsama girdiği konusunda farklı değerlendirmeler var.

* İstiklal Marşı’nı 23 Nisan’da akşam saat 21:00’de hep bir ağızdan okumaya milletimi davet ediyorum. Bu yeterli değil ama bugünün şartlarında önemli bir etkinlik olduğunu düşünüyorum.

“MİLLETVEKİLLERİMİZ ARASINDA POZİTİF VAKA YOK”

* Son 10 gündür kesintisiz olarak çalıştı Meclisimiz. Nihayet bunları kanunlaştırdık.

* Bu yoğun sürecin sonunda vekil arkadaşlarımızın arzu eden bir kısmının da şikayetleri üzerine testleri de yapıldı.

* Bu sürecin sonunda tespit edilen herhangi bir vaka, pozitif çıkan herhangi bir çıkan vaka yok milletvekillerimiz arasında.

* Meclis çalışanlarımız arasında altı arkadaşımızla ilgili tespitler yapıldı. Bunlar içinde sağlığına kavuşan arkadaşlarımız da var.

* Şu anda toplamda, gerek milletvekillerimiz gerekse Meclis çalışanlarımız arasında üzücü derecede bir vakayla karşılaşmadık.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN