Namaz kılarken cüzdanı çalındı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt merkez Batı Mahallesi Mithat Öktüren Caddesi Özel İdare İş Hanında Siirt-Diyarbakır arası yolcu taşımacılığı yapan özel firma sahibi Mehmet Ali Eriş, öğle namazını kılmak için çıktığı iş hanının birinci katında bulunan mescitte namaz kıldığı sırada bir hırsız tarafından cüzdanı çalındı.

Namaza durduğum esnada ceketimde bulunan cüzdanımı çalmış

Özel İdare İş Hanında bulunan mescitte namaz kıldığı esnada cüzdanın çalınmasına tepki gösteren Eriş, paradan çok işi dolayısı ile kullandığı evrakların çalınmasına üzüldü. Son zamanlarda iş hanında hırsızlıkların attığını dile getiren Eriş, “ 30 yıldır Siirt-Diyarbakır arası yolcu taşımacılığı yapıyorum, Özel İdare İş Hanında yazıhanem bulunuyor. Namaz vakitleri geldiğinde genelde iş hanının birinci katında bulunan mescitte namaz kılıyorum. Diyarbakır’dan Siirt’e getirdiğim yolcuları bıraktıktan sonra öğle namazını kılmak için iş hanının birinci katında bulunan mescitte çıktım. Abdest almak için ceketimi de askılığa bıraktım ve daha sonra namaza durdum, işte o esnada bir hırsız ceketimde bulunan cüzdanımı çalmış.” İfadelerini kullandı.

“Yetkililer iş hanında yaşanan hırsızlık için önlem almalı”

Hırsızlık olayının ardından karakola haber verdiğini belirten Eriş, “ Polisler 2-3 defa kontrol edip gittiler. Güvenlik kamerası olmadığı için bir şey yapamayacaklarını söylediler. Hırsızlar, cüzdanımdan bin TL, 2 ehliyetimi, SRC kartı ve kredi kartlarını çalmış, bu binaya giren çıkan belli değil, insan rahat bir şekilde namazını kılamayacaksa ne yapsın, bu insanlık mıdır, namaz üzerinde gelip mescitte nasıl hırsızlık yapılır? Bilemiyorum, ‘diyecek hiçbir şeyim yok. ’Aslında para benim için o kadar mühim değil ama diğer evraklarım benim için çok önemliydi. Hiç olmazsa o evraklarımı bıraksaydılar. Yetkililer bunun için bir önlem almaları gerekir. Bu iş hanında hiç olmazsa bir güvenlik alınsın, çünkü giren çıkan belli değil.” İfadelerini kullandı.  
HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN