Nazi Almanyası'nın geliştirdiği teknolojiler

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Tüm dünyayı büyük bir çıkmaza sokan Nazi Almanyası‘nın geliştirdiği teknolojileri sizler için yazdık. 1933-1945 yılları arasında Almanya’yı yöneten Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi, birçok katliam ve işkencenin sorumlusu oldu. Bu tek parti rejimine dayalı yönetim sisteminin başındaki “Führer” unvanlı devlet başkanı Adolf Hitler, savaş teknolojisine büyük önem verdi.

Bu yazımızda, o tarihte Almanya’nın geliştirdiği teknolojik cihazlara bakacağız. Naziler, özellikle askerî teknoloji alanında çığır açan yenilikler yaptı. İşte uzun yıllar gizli kalan ve açıkça kullanılan o cihaz ve ürünler…

Nazi teknolojileri neler? İlk sırada havacılık var!

Hiç şüphesiz Nazilerin en önem verdiği askeri teknolojinin başında hava kuvvetleri geliyor. Zira çeşitli güdümlü füzeler ve gizli bombardıman uçakları gibi pek çok havacılık unsuru bunun kanıtı. Ayrıca Nazi teknolojisinin bir kısmı günümüzün modern ordularının önemli bir parçası haline geldi. Dev tanklar ve Güneş Silahları gibi bazı tasarımlar ise tamamen teorikti.

Nazi teknolojileri güdümlü füzeler
Nükleer silahlar

ABD merkezli medya şirketi Ranker‘in yazısına göre, Alman fizikçiler nükleer reaktör inşası, izotop ayırma ve ağır su üretiminde önemli çalışmalar yaptı. Bu nedenle, Alman nükleer silah araştırmaları Amerikan araştırmalarıyla rekabet halindeydi.

Bununla birlikte, hükümet kararları, Yahudi fizikçilerin sınır dışı edilmesi ve bilim insanlarının savaşa gönderilmesi gibi pek çok gelişme, Nazi Almanyası’nı bir nükleer bomba için gereken atılımlardan alıkoydu. Ancak bulguları daha sonra Soğuk Savaş’ta Müttefik nükleer silah araştırmalarının anahtarı haline geldi.

Ayrıca Naziler, nükleer araştırma programının bir parçası olarak yüzlerce küp uranyum üretti. Ancak bunlar, Nazilerin savaşı kaybetmesiyle kayboldu. Bilim insanları halen uranyumları arıyor.

Nazi seri üretim helikopter
Dünyanın İlk Seri Üretim Helikopteri

Hem Mihver hem de Müttefikler, helikopter teknolojisi geliştiriyorlardı. Bunun yanı sıra, Almanya gerçek üretim açısından ilk sıradaydı. Flettner Fl 282 prototipi ve 1944’te bin makinelik tam sipariş ile dünyanın ilk seri üretim helikopteri oldu.

Müttefik bombalamaları Flettner fabrika üretimini etkiledi. Nihayetinde, Mayıs 1945’e kadar 24’ü üretim hattından çıktı. Üç helikopter ise savaştan sağ çıktı.

Uzay uçakları ile Naziler ne amaçladı?

Silbervogel” kod adlı Alman projesi, Almanya’dan fırlatıldığında 90 mil yüksekliğe ulaşabilecekti. Böylece, ABD’nin önemli şehirlerinden New York‘u bombalayabilecek bir yörünge altı bombardıman uçağı için teorik bir tasarımdı.

Nazi teknolojileri uzay uçakları

Uçak bir rüzgar tüneli maketi kadar ilerledi. Tasarım üzerinde yapılan çalışmalar bugün roket ve ramjet teknolojisini etkilemeye devam ediyor.

Gelişmiş jet avcı ve bombardıman uçakları

ME-262, ilk operasyonel jet avcı uçağı olarak tarih kayıtlarına geçti. Ayrıca Nazilerin çeşitli gelişim aşamalarında çok çeşitli jet avcı uçakları ve bombardıman uçakları vardı. Bazıları çok sınırlı da olsa faal oldu. Birçoğu ise çizim tahtasından asla çıkamadı.

Nazi jet avcı uçakları

Nazi teknolojileri arasında önemli bir yer edinen bir savaş uçağı oldu. Bu, savaşın sonunda çok sınırlı sayıda kullanılan Arado Ar-234 jet bombardıman uçağıydı. İlk Ar-234 savaş görevi, Normandiya’daki Müttefiklerin üzerinde bir keşif uçuşuydu ve 2 Ağustos 1944’te gerçekleşti.

Diğer tasarımlar Messerschmitt Me P.1101 ok açılı kanatlı avcı uçağı, Ta-400 uzun menzilli bombardıman uçağı ve Fa-269 VTOL avcı uçağıydı.

Mega tank Monster
Devasa mega tanklar

Alman tank teknolojisi II. Dünya Savaşı’nda rakipsizdi. Ancak savaştıkları zaten üstün makinelerin ötesinde Almanya, çeşitli ağır, süper ağır ve devasa tanklar üzerinde çalışıyordu. Bunların en ünlüsü, sırasıyla bin ve bin 500 ton ağırlığında olan P.1000 Ratte ve P.1500 Monster tanklarıydı. Bu iki devasa tank, deniz silahlarıyla donatılmıştı.

Her iki tasarım da pratiğe geçemedi ve tanklar maket aşamasında kaldı. Ancak üretilmiş olsalardı, ağır bombalama dışında herhangi bir yolla belki de yok edilemeyeceklerdi.

Nazi teknolojileri arasında anti-yerçekimi teknolojisi de var!

Gelelim doğruluğu halen kanıtlanamayan Nazi projelerine… Die Glocke (Çan) olarak bilinen ultra gizli bir proje üzerinde Nazi bilim insanları çalışıyordu. Bu projeyle amaçlanan anti yerçekimi teknolojisini geliştirmekti.

Nazi komplo teorisi olan teknolojileri

Polonyalı yazar Igor Witkowski, bir Nazi subayının sorgusundan elde edilen transkriptlere erişimi olduğunu iddia etti. Buna dayanarak, Nazilerin çan şeklindeki bir aracı havada tutmayı başarmak istediklerini ileri sürdü. Bu araç, kırmızı cıvanın gücünü kullanarak kendini yerden fırlatabiliyor ve motorsuz bir şekilde hareket edebiliyordu.

İddiaya göre, savaş sona ererken bu projede çalışan bilim insanları öldü ve çan, ABD’nin eline geçti. Bu konuda Witkowski’nin kanıtı, Çan üzerinde yapılan tüm takip araştırmaları gibi sadece varsayım.

Zamanda yolculuk

Die Glocke projesiyle Nazilerin zamanda yolculuğu bulmak istedikleri de iddia ediliyor. Yazar Henry Stevens bu iddiayı ortaya attı. Ona göre, bir cihazın üstünde dışbükey bir ayna kullanarak bunu yapacaklardı. Bazı araştırmacılar ise Çan’ın zaten bir zaman makinesi olduğunu ve içindeki kişiye geçmişe gitme yeteneği verdiğini öne sürdü.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN