Ne Zaman İnsan Olacağız!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Hindistan'da yaşanan olayda, yiyecek bulmak için insanların bulunduğu alana gelen hamile fil içinde patlayıcı olan ananas yedirilerek öldürüldü...

Hindistan’ın Kerala eyaletinin Malappuram kentinde yaşanan olay, insanların bulunduğu bölgede dolaşmaya başlayan file kimliği tespit edilemeyen kişiler tarafından ananas verildi.

Daha önceden içine barut yerleştirilen ananası yemeye başlayan fil ağzı alev alev yanarken nehre indi.

İhbar üzerine Hindistan Orman Bakanlığına bağlı ekipler bölgeye gidip 2 fil ile o fili kurtarmaya çalıştılar. Ancak başaramadılar. 

Hayatını kaybeden filin ise hamile olduğu öğrenildi.

Malappuram kenti orman yetkilisi Mohan Krishnan dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ölen fil yem için köye girmişti. Gebeydi. Yaklaşık 18-20 ay sonra doğum yapacaktı. Ancak o köy yolunda gezerken birileri ona bir ananas verdi. Gebe fil belki insanlara inanmıştı. Verilen ananası yemeye başladı. Ancak kısa bir süre sonra filin ağzında olan patlama ile fil gözyaşı dökmeye başladı. Belki bu gözyaşı kendisi için değildi. Onun içinde olan o yavru fil içindi" ifadelerini kullandı. Krishnan, "Filin ağzında öyle patladı ki dili ve ağzının büyük bir kısmı yandı. Fil sokaklarda geziyordu. Bize zarar vermedi. Ama biz onu öldürdük. Rahatlamak için yanındaki Velia Nehri’ne inmişti. Biz çok çabaladık ama onu kurtaramadık. 27 Mayıs saat 16.00 gibi insanların insansızlık davranışı yüzünden gebe fil son nefesini verdi. Öldükten son onu yanındaki bir ormanda toprağa verdik" dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN