Öğretmenler 'Covid-19' grevine gidiyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Sendikalar, okullarda maske ve dezenfektan harici tedbir alınmamasına tepki gösterirken greve, öğretmenlerin yüzde 30'a yakınının katılması bekleniyor.

Fransa'da eğitim sendikaları, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle bugün öğretmenleri greve çağırdı.

Ülke genelinde en az 5 sendikanın destek vereceği greve, öğretmenlerin yüzde 30'a yakınının katılması bekleniyor.
Milli Eğitim Bakanlığının okullarda maske ve dezenfektan harici tedbir almamasına tepki gösteren sendikalar, sınıf mevcutlarının yarıya düşürülmesi, yüz yüze ve uzaktan eğitimin dönüşümlü yapılmasını istiyor.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ikinci bir koronavirüs enfeksiyonu dalgasının ortasında Fransa'da 1 Aralık'a kadar tekrar karantina kararı aldı, ancak bu kez ekonomik darbeyi hafifletmek için okulları açık bıraktı.

Bu hareket, kalabalık okul binalarında sağlıklarının riske girdiğini söyleyen birçok öğretmen ve öğrencinin tepkisine neden oldu.

Pazartesi günü, Fransa'nın başkenti Paris'in kuzeyindeki Compiègne'deki bir lisenin önündeki öğrenciler, enfeksiyon riskini azaltmak için dersleri yarıya indirmek de dahil olmak üzere daha fazla güvenlik önlemi talep ettikten sonra polisle çatışmıştı.

Yerel polis departmanı Twitter'da yaptığı açıklamada, dört kişinin tutuklandığını, bir itfaiyecinin hafif yaralandığını ve çatışmalar sırasında hasar olaylarının meydana geldiğini söyledi.

Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin derslerin en az yüzde 50'sini okulda almaları şartıyla, orta öğretim okullarının daha fazla çevrimiçi öğretim sunmasına izin vererek endişeleri gidermeye çalıştı.

Ancak öğretmen sendikaları, hükümetin acilen daha fazla personel işe alması gerektiğini söylüyor, böylece ortalama 30 öğrenciden fazla olan sınıflar daha küçük gruplara bölünebilir ve sosyal mesafeyi sağlamak için yayılabilir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN