Özel Siirt Hayat Hastanesi 75 yaşındaki Hastayı sağılığına kavuşturdu

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Antalya Eğitim ve Araştırma hastanesi mezunu Op. Dr. Recep Bayraktar büyük ve riskli cerrahi vakalarda Siirt’te tercih edilen hekim olmaya devam ediyor.

Postmenopozal kanama (menopoz sonrası kanama) şikâyetiyle Özel Siirt Hayat Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Recep Bayraktar’a Pervari ilçemizden gelerek başvuran 75 yaşındaki hasta Laparoskopik Histerektomi (Rahimin Alınması) operasyonla sağlığına kavuştu.

Rahatsızlığı nedeniyle Özel Siirt Hayat Hastanesine başvuran 75 yaşındaki hasta Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Recep Bayraktar tarafından muayene edilerek, hastanın laparoskopi Histerektomi yöntemi ile rahminin alınmasına karar verildi.

Özel Siirt Hayat Hastanesi Laparoskopik Histerektomi yöntemi ile 75 yaşındaki hastayı sağlığına kavuşturduklarını belirten Op. Recep Bayraktar” Gerçekleştirmiş olduğumuz ameliyat sayesinde hastamız çok daha kısa süre içerisinde, hiçbir kesi olmadan ağrısız bir şekilde sağlığına kavuştu. Histerektomi, rahmin (uterus) alınması ameliyatıdır.

Histerektomi, genelde açık cerrahi olarak uygulanan bir ameliyat olmakla birlikte günümüzde kapalı yöntem ile (laparoskopik) uygulanabilmektedir. Bu yöntemle myomlar (rahmin düz kasından gelişen iyi huylu tümörler), anormal kanama (medikal tedaviye dirençli anormal kanama), uzun süren, uygulanan tedavilere yanıt alınamayan rahim kaynaklı ağrıları, endometrial hiperplazi, rahim ağzı premalign lezyonları,rahim sarkması, adenomiyozis/endometriozis, kanser (rahim, rahim ağzı, yumurtalık kanserleri) ameliyatlarını başarılı bir şekilde yapabilmekteyiz. Bunun yanında ileri yaşlarda yumurtalık kistleri, yumurtalık kanseri gibi durumlarda da yumurtalıklarla beraber histerektomi yapılmaktadır” dedi.

Laparoskopik histerektominin tıpkı diğer laparoskopik jinekolojik cerrahilerde olduğu gibi karın duvarına 5-10 mm’lik 3 delik açılarak yapıldığını belirten Op.Dr. Recep Bayraktar: “Rahim alındıktan sonra karın cildindeki 5-10 mm boyutundaki cilt kesileri ince dikişlerle kapatılmaktadır.

Kapalı yöntemle (laparoskopik) rahim alınma ameliyatı sonrası karında büyük insizyon (kesi) olmayacağı için ağrı, kanama, hastanede kalış süresi daha az olmakta, daha hızlı iyileşme, daha erken işe dönüş imkanı olmaktadır. Ayrıca kozmetik yani estetik açıdan da büyük yara izleri olmamaktadır.

Bunun yanında karın içi organların gözlenmesi daha iyi olmakta ve cerrahi sonrası karın içi yapışıklık da daha az olmaktadır. Hasta genellikle 1-2 gün hastanede kalır, sonrasında taburcu edilir” şeklinde açıklamalarda bulundu. Dr. Bayraktar ,Laparoskopik ameliyatlar obez ve ileri yaş hastalarda hem enfeksiyon riskini azaltır hem daha hızlı toparlanma süreci sağladığını belirtti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN