Paypal'ın dev yatırımı kripto para piyasasını hareketlendirdi

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Paypal, kripto güvenlik firması satın alıyor

Şirket pazartesi yaptığı bir açıklamada, Tel Aviv merkezli bir güvenlik firmasını satın alacağını duyurdu. Curv isimli bu şirket, özellikle dijital varlıkların korunmasına odaklanıyor. Bu satın alım sayesinde PayPal, kripto paralarını daha etkili şekilde koruyacak. Geçmişte çeşitli borsaların, siber saldırıların hedefi haline geldiğini ve oldukça ciddi kayıplar verildiğini düşünürsek, bu oldukça doğru bir hamle gibi duruyor.

Yapılacak anlaşmanın detayları henüz belli değil. Ancak gelen bilgiler anlaşmanın 300 ile 500 milyon dolar arasında olacağını gösteriyor. Konuyla ilgili PayPal Başkan Yardımcısı Jose Fernandez “Daha gelişmiş bir finans sistemi için geleceğe ve teknolojiye yatırım yapıyoruz” dedi. Anlaşmanın 20201 yılının ilk yarısında tamamlanması bekleniyor.

paypal kripto

Şirketin kripto para borsası, şu an sadece kullanıcıların kripto para alıp satmasına izin veriyor. Kullanıcılar, hiçbir şekilde bu parayı alışveriş ve ticaret amaçlı kullanamıyor. Ancak şirket önümüzdeki süreçte bunu değiştirmeyi hedefliyor. PayPal, çok yakında müşterilerin bu kripto para birimlerini kullanarak alışveriş yapmasına imkan verecek. Curv’ün, özellikle bu alanda işleri daha güvenli hale getirmeyi amaçlıyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN