Polis Amca Ortaokulu 'Teneffüs' dergisi çıkardı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Şehit Polis Hayrettin Şişman Ortaokulu öğrencileri, okul yönetimi ve öğretmenlerin desteğiyle "Teneffüs" adlı dergi çıkardı.

60 sayfalık içi dolu dolu dergide, öğrencilerin Vali Ali Fuat Atik, İl Milli Eğitim İsa Güneş ile röportajı, Okul Müdürü Abbas Balcı’nın Ankara’da Siirt’i temsilen Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ziyareti, okulun başarıları ve öğrencilerin şiirleri gibi çeşitli konular yer alıyor. Okul Müdürü Abbas Balcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin talebi üzerine böyle bir çalışmaya girdiklerini belirtti.
- “Öğrenciler ezberden çok kavrayarak öğreniyor”
İlk sayı olması dolayısıyla uzun uğraşlar sonucu dergiyi çıkardıklarını belirten Balcı, şöyle konuştu: “Öğrencilerimizin sosyal hayata daha kolay uyum sağlamaları açısından bu çalışmaya önem verdik. Öğrencilerimiz Vali Ali Fuat Atik, İl Milli Eğitim Müdürü İsa Güneş ve Siirt Devlet Hastanesi Başhekimi Sedat Yeşilbaş gibi yöneticilerle röportaj yaptılar. Sosyalleşme özgüven açısından önemli bir durum olduğunu düşünüyorum. Amacımız öğrencilerimizin ezberden çok, kavrayarak öğrenmelerini sağlamaktı. İnşallah bir sonraki sayımızı da dolu dolu çıkaracağız. Dergide emeği geçen okul yönetimi öğretmen ve öğrencileri tebrik ediyorum.”
HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN