Prof. Dr. Yasin Aktay Siirt Üniversitesi'nde Ders Veriyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, Siirt Üniversitesinde ders vermeye başladı.

Halen kadrosu Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde bulunan Prof. Dr. Aktay kendi üniversitesinin dışında İstanbul İbni Haldun Üniversitesi Sosyoloji bölümünde de Yüksek Lisans dersi veriyor.

Sosyoloji alanında telif, derleme ve çeviri olarak 40’a yakın kitabı, yüzlerce makalesi bulunan Aktay’ın Siirt Üniversitesinde hem Sosyoloji Bölümüne hem de Siyaset Bilimi bölümünde ders verecek olması öğrenciler ve öğretim üyeleri arasında memnuniyetle karşılandı.

Siirt Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizin (İ.İ.B.F.) 2019-2020 eğitim öğretim yılı açılış dersine, Prof. Dr. Yasin Aktay konuşmacı olarak katıldı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizde düzenlenen açılış dersi programına, Siirt Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Murat Erman, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meral Özhan, fakülte öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Erman, yeni başlayan öğrencilere hoş geldiniz diyerek, Prof. Dr. Yasin Aktay’ın, 2019-2020 eğitim öğretim yılı boyunca üniversitede ders verecek olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.
“Hayalimi gerçekleştirebildiğim ve sözümü tutabildiğim için mutluyum.”
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin açılış dersini vermek üzere kürsüye çıkan Prof. Dr. Yasin Aktay; üniversitelerin yaygınlaşması fikrini hep önemsediğini ve desteklediğini vurgulayarak bu durumun büyük bir sosyal değişim ve dönüşüme yol açtığını bir Siirtli olarak bu gelişimi şehirde yakinen gördüğünü belirtti.
Siirt Üniversitesi’nin on yılda yaşamış olduğu gelişmeleri, özellikle uluslararasılaşma becerisini takdir eden Aktay, çağın bilgi ve iletişim çağı olmasıyla birlikte gerçekleşen dijitalleşmenin taşra üniversitesi algısını silikleştirdiğini, yeni kurulan üniversiteler ile kalbur üstü sayılan üniversitelerin arasında bilgi üretme ve bilgiye ulaşma konusunda pek bir farkın kalmadığını ifade etti.
Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma ile birlikte Siirt’e dönüp birikimlerini aktarma konusunda daha önceden sözleşmiş olduklarını fakat aktif siyaset hayatı nedeniyle bunu gerçekleştiremediğini ifade eden Yasin Aktay: “Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma hocam bu konuda sözünü benden önce tuttu ve Siirt’e geldi. Ben gelemediğim için bunun vicdani yükünü hep omuzlarımda hissettim. Bugün hem bu hayalimi gerçekleştirebildiğim hem de sözümü tutabildiğim için mutluyum.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN