Profesörden Korkutan Açıklama: Günlük ortalama 700 bin kişi koronaya yakalanacak

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

 İçişleri Bakanlığı genelgesiyle, aşısız olan veya aşı sürecini tamamlamayan kişilere PCR testi zorunluğunun kaldırılması kararı, gelen tepkilerin ardından geri çekildi. Yeni genelgeye göre, aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişilerin, belirli alanlara girişlerinde veya toplu ulaşım araçlarıyla seyahatlerinde azami 48 saat öncesine ait negatif PCR testi istenmesine karar verildi. Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Saltık'a göre söz konusu girişim, çok büyük bir hızla yayılacak Omicron varyantı nedeniyle oluşacak paniği önlemek amacıyla gündeme getirildi.

'HER GÜN 700 BİN KİŞİ OMICRON VARYANTINA YAKALANACAK'

Bilim dışı olan genelgeden geri adım atıldığını belirten Prof. Dr. Saltık, Delta varyantına göre 70 kat daha bulaşıcı Omicron varyantında korkunç bir patlama olacağını ve her gün 700 bin kişinin bu varyanta yakalanacağını söyledi. Cumhuriyet'ten Deniz Ogan'a açıklama yapan Saltık, "Dünya Sağlık Örgütü'nün geçen haftaki uyarısına göre önümüzdeki 6-8 hafta içinde Avrupa'nın yarısı Omicron'a yakalanacak. Bu 250 milyon yeni hasta demektir. Türkiye de bunun dışında kalmayacak. 90 milyon nüfusun yarısı 45 milyon insan önümüzdeki 2 ay içinde hastalığa yakalanacak. Bu öngörüde 8 hafta dersek, 45 milyon insandan her hafta 5 milyon yeni hasta demektir. Türkiye'de her gün 700 bin kişi yeni Omicron varyantına yakalanacak" dedi.

'GÜNLÜK VAKA SAYISININ 5'E 1'İ AÇIKLANIYOR'

Sağlık Bakanlığı'nın her gün açıkladığı vaka sayısının gerçeğin en az 5'te 1'i olduğunu ifade eden Saltık, "Yakalayamıyoruz, yakalamıyoruz, yakalamak istemiyoruz. topluma yüksek rakamları duyurmak istemiyoruz" dedi.

PCR testlerinin yüksek vaka sayısı nedeniyle panik havası yaratmaması için kaldırılmak istendiğini anlatan Saltık, "Günde 700 bin yeni Omicron hastasını ilan etmek iktidar için iyi bir şey değil. Bunu gördüler ve PCR testleri İçişleri Bakanlığı'nın genelgesiyle tuhaf bir şekilde kaldırıldı. Devlet neredeyse çökme durumuna sürükleniyor. Halının altına süpürmekten başka bir durum değil. Bu, deve kuşu politikasıdır" yorumunda bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN