SAĞLIK-DER SİİRT ŞUBE BAŞKANI: SAĞLIK PERSONELİ YORGUN

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

SAĞLIK-DER Siirt Şube Başkanı Adnan Sevgili, Covid-19 pandemi süreci ve ek ödeme konusunda basın açıklaması yaptı.

Başkan Sevgili basın açıklamasında; ‘Tüm Dünya ile ülkemizi de etkisi altına almış olan Covid-19 pandemisi  her gün bir yakınımızı, akrabamızı, arkadaşımızı sevdiklerimizi bizden alıyor. Korona’ya yakalananların sayısı 310.000 rakamına yaklaşırken ağır hasta oranları %6,8 seviyesinde seyrediyor.

İlk vakanın görülmeye başladığı 11 Mart 2020 tarihinden günümüze gelinceye kadar geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanımız Prof.Dr.Fahrettin Koca’nın açıklamalarından 30.000 civarında sağlık çalışanın da korona’ya yakalandığı ve bunların  içerisinde ülkemizin çok değerli bilim insanı doktorlarımızın, hemşirelerimizin, idari personellerimizin, destek personelimizin de olduğu 60 civarında sağlık personelinin hayatını kaybettiğini öğrenmiş bulunmaktayız.

Her gün açıklanan rakamları kanıksasak, artık ölümleri sayı gibi algılasak da Covid-19 hayatımızın bir gerçeğidir, tedbiri elden bırakmayalım Maske, Mesafe ve Temizlik kurallarına riayet edelim.

Ülkemizin sağlık sistemi üzerinde hiçbir spekülasyona sebep olamayacak şekilde bir tespit varsa, o da sağlık sistemimizin, sağlık altyapımızın ve sağlık insan gücümüzün diğer ülkeler ile kıyaslandığında bu süreci başarılı olarak sürdürmekte olduğudur’ dedi.

Sevgili, ‘SAĞLIK-DER Siirt Şubesi olarak bu süreçte sahadan elde ettiğimiz gözlemler ile daha iyi olmak adına birkaç tespitimiz olduğunu sizlerle paylaşmak isteriz.

SAĞLIK PERSONELİ YORGUN

*Sürecin uzaması, hastalığın son bulma tarihinin kestirilememesi, yoğun ve stresli çalışma, yakınlarımızda hastalananların ve kayıpların olması, hastalık kapma ve hastalığı aile bireylerine bulaştırma endişesi gibi nedenler sağlık çalışanlarını yer-yer demoralize etmektedir. Çözüm noktasında esnek mesai doğru planlanmalı, karar süreçlerine personelin katılımı sağlanmalı,  çalışılan yerlerde maksimum güvenlik alınmalı optimal personel planlaması yapılmalıdır.

VEFAT EDEN SAĞLIK PERSONELİ ŞEHİT SAYILSIN

*Sağlık çalışanı olup Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenler bizim nezdimizde şehit olup, yetkililerimizin de bu yönde karar almasını beklemekteyiz.

DÖNER SERMAYE MEMNUN ETMİYOR

*Bir motivasyon aracı olarak kullanılan ek ödemenin tavandan yapılması ise hemen-hemen hiçbir sağlık çalışanını memnun etmemekte hatta zaman-zaman çalışma barışını bozmakta moral bozucu etki yaratmaktadır. Çözüm önerimiz tüm sağlık çalışanları için ön kabulü olması nedeniyle uzman hekimden hemşiresine, genel idari hizmetlerden yardımcı hizmetlere, veri hazırlamadan destek hizmetleri personeline kadar kadro ayrımı gözetilmeden herkesin maaşı esas alınarak sabit bir oran üzerinden ödeme yapılmasıdır.

SAĞLIK-DER Siirt Şubesi olarak her zaman olduğu gibi bu zorlu dönemi de birlikte atlatacağımıza inanıyor, tüm sağlık ordumuzu saygıyla selamlıyoruz.. İyi ki varsınız’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN