Sağlık- Sen Siirt Şubesi'nden kan bağışı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Sağlık-Sen Şubesi tarafından geleneksel hale gelen kan bağışı etkenliğinin 6’ncısı düzenlendi.

Siirt Devlet Hastanesinde geleneksel hale getirilen kan bağış etkinliğine Sağlık-Sen Siirt İl Şube Başkanı Vesim Eviz, Türk Kızılayı Siirt Şube Başkanı Başkanı Nihat Altunç ve çok sayıda sağlık personeli katıldı.

Etkinlikte konuşan Vesim Eviz, her yıl düzenli olarak yaptıkları kan bağışı ile farkınladık oluşturmak istediklerini söyledi.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara kan bağışında yardımcı olmayı amaçladıklarını ifade eden Eviz, “Bizler için kan bağışı bir ihtiyaçtır. Bizler Memur-Sen Konfederasyonu olarak Türkiye geneli her yıl yapmış olduğumuz etkinliği “Yüz bin kan, yüz bin can” sloganıyla hayırlı bir iş olarak nitelendirdik. Her yıl burada buluşup bu etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz.” dedi. 

“Hedefimiz geçen senelerde olduğu gibi, 70 ve 80 arasında bir kan ünitesi toplamaktır.” Diyen Eviz, şöyle devam etti:

“Bu kanları da Türk Kızılayı’na bağışlayacağız. Bu kan herkese lazım olabilir. Türkiye’nin dünyanın herhangi bir alanında lazım olabilecek bir ihtiyaçtır. Bu bakımdan hem vatandaşlarımıza hem çalışanlarımıza bunu teşvik etmek amacıyla bu etkinliği yapıyoruz. Tüm katılımcılara ve kan bağışı yapan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Türk Kızılayı Siirt Şube Başkanı Başkanı Nihat Altunç da kan bağışının ciddi bir ihtiyaç olduğunu belirterek, “Başkanımızın dediği gibi bugünkü hedefimiz 70 ve 80 ünite kan toplayabilmektir. Bu bağlamda vatandaşlarımıza buradan çağrı yapıyoruz. Kan vermenin önemini herkesin bilmesi lazım bu tür etkinliklerde emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Açıklamaların ardından katılımcılar ve sağlık personelleri kan verdi.

Kan bağışı saat 16.00’ya kadar devam edecek.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN