Savaşa son adım! Rusya Devlet Televizyonu ilan etti...

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Ukrayna ile Rusya arasındaki Donbas krizinde tasniyon düşmüyor. ABD'nin geçtiğimiz günlerde yaptığı uyarıya Rusya'dan yanıt geldi. İngiltere ise Romanya'ya savaş jetleri gönderme kararı aldı. Bölgedeki gelişmeler ile ilgili NATO'dan da bir açıklama geldi. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna sınırındaki askeri yığınağını derhal sonlandırması gerektiğini söyledi.

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan Donbas krizinde tansiyon düşmüyor. Sınıra 80 bine yakın asker yığdığı belirtilen Rusya'dan yeni bir açıklama geldi.

ABD'nin geçtiğimiz günlerde yaptığı uyarıya cevap veren Moskova, 'ABD, Rusya ve Kırım'dan uzak durmalı, 'kazaların' yaşanma olasılığı bir hayli yüksek' ifadelerini kullandı.

RIA'nın geçtiği son dakika gelişmesine göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı ABD'nin Ukrayna'ya verdiği askeri destek 'Rusya'nın güvenliğine karşı bir meydan okuma' olarak nitelendirildi.

Aynı açıklamada 'Rusya kendi güvenliğini korumak için gereken her şeyi yapacaktır' ifadesi de yer aldı.

NATO'DAN AÇIKLAMA

NATO da Donbas'taki gelişmeler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamada Ukrayna sınırındaki gelişmelerden endişe duyduğunun altı çizildi ve 'Rusya askeri yığınağına son vermeli' denildi.

Aynı açıklamada 'Rusya, Ukrayna sınırlarındaki askerlerini geri çekmeli' ifadesi de yer aldı.

UKRAYNA'DAN 'SAVAŞ İSTEMİYORUZ' ÇAĞRISI

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, ise 'savaş istemiyoruz' çağrısını yineledi. Kuleba, 'Kiev, rusya ile savaş istemiyor, diplomatik çözüm arayaşımızı sürdüreceğiz' dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN