Seyyar Satıcılar Semt Pazarları İstiyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt’in geçmişten gelen ve kronikleşen sorunu haline gelen seyyar satıcılar sorunu gündemini korumaya devam ediyor.

Siirt’in en işlek caddelerinde yer alan seyyar satıcılar, belediye yetkililerine seslenerek yapılacak olan farklı mahallelerdeki kapalı semt pzarlarına gideceklerini dile getirdiler.

Seyyar satıcı Mehmet Can, farklı mahallelerde yapılacak olan semt pazarlarında yer alacaklarını dile getirdi.

Şuanki semp pazarının yetersiz olduğunu dile getiren can, “Bir çözüm bulmuyorlar bizlere. Bizler de ekmek paramızı kazanmak için sokaklardayız. Zabıtalar bizleri rahat bırakmıyor. Bu soruna acilen bir çözüm bulmaları lazım. Ek bir pazar açılsa yer verilse, oraya gidilse mükemmel olur. Şuanki semt pazarı bizler için yetersiz sürekli aynı mahalleye semte hizmet veriyoruz. Kooperatif mahallesinde ki vatandaş buradaki semt pazarına gelmiyor manava gidiyor marketlere gidiyor uzak diye. Kooperatif mahallesinde bir tane farklı mahallelerde de birer tane açılsa daha güzel olur. Bunu belediyeye defalarca dile getirdik. Bizlerde başka iş yapamıyoruz. Siirt’te iş yok inşaattan başka seçenek yok onu da bizler yapamıyoruz mecburen pazarcılık işini yapıyoruz.

"Zabıtalar da işlerini yapıyorlar"

Zabıtaların kendi işlerini yapmaya çalıştığını dile getiren Can, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Burada zabıtalarla sürekli tartışma içerisindeyiz biz onları anlıyoruz kendilerine verilen görevi yapmaya çalışıyorlar. Ama bizlerde bu işi yapmazsak aç kalacağız. Evli ve iki çocuk babasıyım ne yapmam lazım ki eve ekmek götürebiliyim. Buradan yetkililere sesleniyorum biz pazarcılara farklı noktalar yapsınlar ki bizler şehir merkezinde gezmek zorunda kalmayalım. Defalarca bu konuyu bire bir ilettik ama ne yazık ki kimse ilgilenmedi.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN