Siirt Baro Başkanı Dilek 'Savunma Yürüyüşü'ne Başladı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Baro Başkanı Nizam Dilek , 80 Baro başkanının başlattığı “savunma yürüyüşü”ne başladı.

Türkiye’nin dört bir yanından baro başkanları, baroların yapısını ve seçim sistemini değiştirme planına karşı Ankara’ya gerçekleştirdikleri “savunma yürüyüşü”ne Siirt Baro Başkanı Nizam Dilek'te başladı.

Türkiye’nin farklı kentlerinden yola çıkarak ‘savunma’ için yürüyen baro başkanlarını Ankara girişinde Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan karşılayacak. Baroların ilk durağı Anıtkabir olacak. Ardından Türkiye Barolar Birliği’ne olağanüstü toplantı talebinde bulunacak olan barolar, savunma üzerinden yapılmak istenen yasa değişikliği teklifinin toplumda oluşturacağı hak kayıplarını anlatacak. Barolar bu kapsamda gazetelere ilan verecek, sosyal medya üzerinden kampanya düzenleyecek.

FEYZİOĞLU, EYLEM SÜRECİNİ DESTEKLEMİYOR

Söz konusu teklifin Meclis’e gelmesi durumda komisyon görüşmelerine katılacak olan barolar, ayrıca ‘cübbeli yürüyüş’ ve ‘duran başkan’ eylemleri yapmayı planlıyor. Teklifin yasalaşması durumunda da iptali için Anayasa Mahkemesi’ne taşınması için çalışılacak. Ayrıca itirazlar dikkate alınmadığında Meclis önünde de ‘Son Nöbet’ olarak adlandırılan bir protesto gerçekleştirilecek.

Baroların eylem kararı alarak yürüyüşe geçmesine ve sonrası için de birçok eylem planı yapmasına Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’ndan destek gelmedi. Bazı Baro yöneticilerinden edinilen bilgiye göre Feyzioğlu eylem kararlarını doğru bulmadığını ifade etti

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN