Siirt Barosu ve 14 Barodan Kürtlere Yönelik Saldırılar Kınandı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Afyon, Konya'da oğul 3 günlüklere yönelik saldırılarda 1 kişi kaybetti, 2'si ağır 13 yaralandı.

Adıyaman, Adıyaman, Batman, Batman, Bingöl, Bitlis, Dersim, Diyarbakır, Hakkari, Karkari , Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Urfa ve Van Baro tarafından yapılan ortak kullanım, her türlü projea zemin hazırlayan ve Kürtçe diline ile her türlü projea zemin hazırlayan ve barışı zedeleyen açıklamalardan vazgeçilmesini, üreticilerle ilgili kişilerden oluşan bir şekildeyle ilgili başvurunun taleplerimizi” ifadeleri.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:“Basına ve sosyal medyaya yansıyan haber içeriklerinde; 12 Mayıs 2021 tarihinde Konya ili Meram ilçesinde Kürt aileye yönelik saldırıların ve Mardin'den 19 Temmuz 2021 tarihinde Diyarbakır Afyon'dan mevsimlik tarım işçileri olarak giden Kürtçekleri için saldırıya uğrayan, 20 Temmuz 2021 Ankara ili Altındağ ilçesinde Kürt aileye yönelik Saldırıda, 2'si 4 kişi yaralandığı, 21 ağır Temmuz 2021 Konya'nın Meram ilçesinde bulunan Çarıklıköy'de 20 yıldırı saldırıda bulunan ve 1 kişi tarafından öldürülen kişiyle ilgili öğrenilmiştir.Şiddet içerikli şiddet içerikli saldırganlarda; Ölümün cezasını öldürmek, insani öldürmeyi öldürmek, acıtmak, tehdit etmek, mala zarar verme vb. Suçlardan soruşturmalar yürütülmektedir.

Basında yer alan yer haber içeriklerinde, Kürt kimliği ve Kürt dilinin kullanımıyla gösterilen bahse konun alançe.

'Yaşanan bu münferit ve adli olaylar olarak görülmemelidir'

Son çocukluk tarihi ve Kürtçe dilinin kullanımından dolayı bu ve benzeri linçten ne kadar bahsedildiğine ve kalındığı görülmektedir.Yaşanmış bu gezegenmünferit ve adli olaylar olarak görülmemelidir. Şiddetli diline ve hedefine yönelik uygulamalar, Kürt kimliğine ve diline yönelik uygulamalardan yoksunluk güçlerinin güvenli olduğundan emin olunabilir zafiyet uygulanıp uygulanmayacağına yönelik olarak değerlendirilebilecektir.

Kullanışlı ve kutuplaştırıcıdır. Oğul siyasierklerin kullandığı ayrımcı dil, telafisi olmayan olaylara zemin sunmaktadır.Yaşamın başta olmak üzere ağır insan haklarına sahip olmak isteyenler, bu alanlardaki haklarına sahip olmak, Kürtçeyle ilgili her türlü beğenilmeyi zemin hazırlayan ve tercih edilen zedeleyen açıklamalarından vazgeçmek, tamamlanmak üzere olan insanların haklarına sahip olmak.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN