Siirt Barosu'nun da Aralarında Bulunduğu 78 Barodan Ortak Açıklama: Savunmaya Saldırı Kabul Edilemez

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt, İstanbul, Ankara ve İzmir barolarının da aralarında bulunduğu 78 baro, yaptığı ortak açıklama ile Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren ve yönetim kurulu üyelerini polis zoruyla duruşma salonundan dışarı çıkaran Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi başkanının görevden uzaklaştırılmasını, hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmasını talep etti.

Ortak açıklamada, “Son dönemlerde yargının kurucu unsurlarından olan savunma makamına ve avukatlık mesleğine yönelik artarak devam eden tehdit ve saldırılara karşı sözümüzü söylemek ve mücadele kararlılığımızı göstermek amacıyla biz aşağıda imzası olan barolar tarafından açıklama yapma gereği zorunlu hale gelmiştir” denildi.

Ne olmuştu?

Eski Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan’ın, 2 kez “örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası” iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması, dün Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Savunmasını Kürtçe yapan Gökkan, iddianameye okuyamadığını belirterek ek süre istedi. Bunun üzerine yaşanan tartışmaların ardından mahkeme başkanı avukatların dışarı çıkartılması yönünde talimat verdi.

Bu sırada bazı avukatlar ile güvenlik görevlileri arasında sert tartışma yaşandı. İddiaya göre bazı polisler, aralarında baro başkanında bulunduğu avukatlara yönelik sözlü ve fiziki saldırıda bulundu.

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, duruşma salonuna giderek durumu gözlemlemek istediğini ancak duruşma salonunda beklediği sırada bir meslektaşlarının nezaket sınırlarını aşacak şekilde müdahaleye uğradığını aktardı.

Heyet başkanının tutum ve tavrını kabul etmeyeceklerini söylemeleri üzerine başkanın polislere talimat vererek, kendilerini dışarı attırdığını anlatan Eren, “Ben dahil olmak üzere meslektaşlarımı yaka paça kollarımızdan tutarak dışarıya sürüklediler aynı zamanda da ağza alınmayacak hakaretlerde bulundular” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN