Siirt Belediyesi SİSKİ Müdürlüğü 2021 Yılı Verilerini Açıkladı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

SİSKİ Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 2021 yılı itibari ile ekiplerimiz tarafından 5 bin metre içme suyu hattı, 1200 adet şebeke arızası, 500 adet Kanalizasyon arızası, 2000 adet ızgara temizliği, 4500 adet baca temizliği,  12 bin metre kanalizasyon hattı döşemesi, 1500 metre yağmursuyu hattı döşemesi, 10 bin adet vidanjör arızası, 3800 metre Evsel bağlantı (su, kanalizasyon) çalışması, Hizan ve Hesko su hattı arıza çalışmaları yanı sıra 2500 adet yeni abone çalışması yapılmıştır.

Öte yandan Barış Mahallesinden, Kooperatif Mahallesine kadar kanalisazyon ve atık suda önemli bir atılım gerçekleştirilerek, kentin 10 yıllık altyapı sorunu kökten çözüme kavuşturuldu. Barış Mahallesinden, Kooperatif Mahallesine ve oradan Siirt Çevre yolu Polis Okulu kavşağına kadar olan bölümde 2300 metre boyunda 800 milimetre çapında hat inşa edilerek, vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu.

Alternatif su kaynakları çalışmaları kapsamında da Siirt İçme Suyu Arıtma Tesisi 2 kademe arıtma kapasitesinin artırılması, yeni bir içme suyu hattının tedariki ve arıtma tesisine bağlanması ayrıca p is su arıtma tesisi kapasitesinin artırılması ve Kezer yerleşkesinde yeni bir arıtma tesisinin kurulması projeleri 2022 yılı yatırım programına alınmış, çalışmalar devam etmektedir.

Çevre ve insan sağlığını gözeterek; içme suyu ile kanalizasyon hizmetlerini etkin, verimli, kesintisiz ve kaliteli olarak halkımıza sunmak için çalışmalarımız 2022 yılı içinde de aralıksız devam edecektir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN