Siirt Belediyesi: 'Su Sorunu Çözüldü'

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Belediye Eş başkanı Peyman Dara Turhan ve Siski müdürü Seyithan Kılınç Artı Siirt’e özel açıklamalarda bulundu.

Artı Siirt Haber Ajansına özel açıklamada bulunan Siirt Belediye Başkanı Peyman Dara Turhan kente gelen suyun yetersiz olması ve yaşanan su kesintilerinin önüne geçmek için başlatılan çalışmalar sonucu, Hesko İsale Hattından, debisi az olan Hizan isale hattına ek bağlantı yapıldığını belirtti.

Siirt Belediyesi bünyesindeki SİSKİ il Müdürü Seyithan Kılınç, Kentte yaşanan su sorununu yaptıkları çalışma ile çözüme kavuşturulduğunu söyledi.

Yapılan bağlantı sayesinde Hesko suyunun, Hizan isale hattından şehre ulaştırılmaya başladığını belirten Kılınç "Şirvanda yapılan barajdan dolayı Hesko hattımızın 11 km’lik kısmı baraj gölü içinde kaldığından, hattımızın 11 km’lik kısmını söküp daha yüksek bir noktaya taşımak zorunda kaldık. Hesko hattını taşıma işlemi esnasında Hesko hattını devre dışı bırakıp sadece Hizan hattından şehre su akışı sağladık. Hizan hattımızda dere suyu olduğundan hava yağışlı olduğu zamanlarda bazen bulanık geliyor ve bazen de su aldığımız havuzun önündeki ızgaralar dere taşkınlarının taşıdığı yaprak ve benzeri şeylerden dolayı tıkanıyor ve bu durum şehre gelen suyumuzun nerdeyse yarı yarıya azalmasına sebebiyet veriyor. Böyle durumlarda şehre su az geldiğinden şehirde bazen su sıkıntısı yaşanabiliyordu. Bizde bu duruma önlem almak maksadıyla, Ormanbağı köyü mevkinde 28.03.2020 tarihinde Hesko hattının suyunu Hizan hattına bağladık ve şehirdeki su sıkıntısını bu şekilde çözmüş olduk. Yaptığımız bu işlemden sonra, suyumuz mevsim şartlarından daha az etkilenecektir." şeklinde konuştu.

Böylece uzun süredir süren su sıkıntısının önüne geçilmiş oldu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN