Siirt Bilim ve Teknik Kolejinden 10 Ocak Gazeteciler Günü Kutlaması

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Organize Sanayi Bölgesi'nde bulanan Bilim ve Teknik Koleji öğretmenleri 10 Ocak Gazeteciler günü münasebetiyle kahvaltıda basınla bir araya geldi.

Organize Sanayi Bölgesi'nde bulanan Bilim ve Teknik Koleji öğretmenleri 10 Ocak Gazeteciler günü münasebetiyle kahvaltıda basınla bir araya geldi.

Bilim ve Teknik Koleji, basın mensuplarını unutmadı. Bilim ve Teknik Koleji kamuoyunu bilgilendirmek için gece gündüz demeden büyük gayretlerle mesai yapan basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Gazetecilerin kamu görevi üstlendiğine vurgu yapan Siirt Bilim ve Teknik Koleji Müdürü Hüseyin Seyidoğlu, Kamuoyunu basın meslek kuralları çerçevesinde, doğru, tarafsız ve objektif bir şekilde bilgilendiren gazetecilerimizin ‘10 Ocak Çalışan Gazetecileri Günü’nü kutlayıp, çalışmalarında başarılar diledi.

Bölgede hızla artan iş alanlarına ve sektörlere kalifiye eleman yetiştirmek amacıyla 2016 yılında Organize Sanayi Bölgesinde kurulan Bilim ve Teknik Kolejinde 4 yıllık eğitim veriliyor.

Tamamen ücretsiz olan ve masrafları devlet tarafından karşılanan okulda okuyan öğrenciler elektrik-elektronik, endüstriyel otomasyon tesisat ve iklimlendirme, yenilenebilir güneş enerjisi sistemleri, gıda, kimya ve mesleki alanda çeşitli bölümlerle bu kolejde eğitimlerini sürdürüyor.

Bilim Teknik Koleji İçinde sosyal ve sportif alanlar için yapılan salonlar, modern yemekhanesi ile ileri teknoloji ile donatılan okulda, öğrenciler hem lise eğitimlerini ve hem de hiçbir ücret ödemeden meslek sahibi oluyorlar.

Siirt Bilim ve Teknik Koleji Müdürü Hüseyin Seyidoğlu,  2 bin öğrenci kapasiteli olan okulda 37 öğretmen ile 540 öğrenciye eğitim verildiğini söyledi.

Seyidoğlu, organize sanayi bölgesinde bulunan okulun öğrenci, öğretmen ve işletmeler için Siirt Belediyesinden servis talebinde bulunduklarını ancak olumsuz yanıt aldıklarını, belediye yetkililerinden Organize Sanayi bölgesine servis kaldırmaları talebinde bulundu.

Okul Müdürü Seyidoğlu, okulda verilen eğitimle iligili basını bilgilendirdikten sonra, basın mensuplarına okulu gezdirdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN