Siirt Devlet Hastanesinde Alerji Testleri Başladı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Devlet Hastanesi’nde Alerji Testi uygulamasına başlandığı bildirildi.
Hastane Müdürü Şeref Alper Işık, Artı Siirt Haber Ajansına yaptığı açıklamada, alerjik hastalıklarla yoğun karşılaşıldığından, gelişecek hastalık gruplarının tedavisinin erken teşhisinde ve doğru tedavisinin başlanmasında alerji testleri önemli bir yer tuttuğunu belirtti.

Alerjik hastaların il dışına sevk edilmesinin önüne geçildiğini belirten Işık, "Öncelikle bu birimin açılmasında büyük emek sarf eden Destek ve Kalite Müdürü Abdulkadir Akay’a teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. Daha önce Diyarbakır’a gitmek zorunda olan hastalarımız için artık hastanemizde de gerekli görülen tüm hastalarımız için alerji testleri Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Ahu Cerit Çakır tarafından uygulanmaya başlanmıştır. Hastanemizde, alerjik rinit, alerjik konjonktivit, astım, bronşiyal, astım, atopik dermotit, alerjik egzamalar ve besin alerjisine yönelik alerji testleri yapılmaktadır. Hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Ahu Cerit Çakır ise Siirtli vatandaşların alerjik hastalıkları rahatsızlığında artık il dışına çıkmasına gerek kalmadığını, ön tanıların burada yapıldığını belirtti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN