Siirt Devlet Hastanesinde Artan Sorunlara İlişkin Açıklama

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Devlet Hastanesi acilinde bozuk durumda olan röntgen ve tomografi cihazına ilişkin Siirt Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Özgür Aydın, açıklamada bulundu.

Dr. Aydın, Artı Siirt Haber Ajansına yaptığı açıklamada, hastanenin acil bölümünde Röntgen cihazının bir süredir bozuk olduğunu biliyorduk. Şimdi de acil bölümündeki Tomografi cihazının bozulduğu ve cihazların bozuk olması sonucu da hastaların alt kata yönlendirildiği duyumunu aldıklarını söyledi.

‘’Bu süredeki vakit kaybı kabul edilebilir değildir’’

Dr. Aydın, şöyle konuştu:

‘’Acil ve çok önemli vakaların geldiği büyük bir sağlık merkezinin acil servisinde röntgen ve tomografi cihazının bozuk olması, çok acil vakalara müdahalede geciktirme yaşatabileceğinden bu sorunun ivedilikle çözülmesi gerekmektedir. Bir trafik kazası sonrası hastaneye acil olarak getirilen, hayati tehlikesi bulunan ve dakikaların bile hayatı için çok önemli olduğu bir kişinin tomografi ve röntgen için aşağı kata yönlendirilmesi ve bu süredeki vakit kaybı kabul edilebilir değildir. Yetkililerin en kısa sürede bu ciddi sorunu çözüme kavuşturmasını umuyoruz.’’

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN