Siirt esnafı altyapı çalışmalarının hızlandırılmasını istiyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'in en işlek caddesi olan Güres Caddesi için hazırlanan projenin çalışmaları sürüyor. Çalışmaların çok ağır ilerlediğini, bu nedenle iş yapamaz hale geldiklerini dile getiren esnaf, hem eleman çıkarmaya başladıklarını hem de kiralarını ödeyemez hale geldiklerini söylüyor.

Elektrik, telekomünikasyon, su ve kanalizasyon gibi tüm alt ve üstyapının yenileceği projede çalışmaların ağır ve plansız bir şekilde yürüdüğünü ileri süren esnaf, caddenin şantiye alanına döndüğünü, iş yapamaz hale geldiklerini söyledi.

Güres Caddesi'nde esnafını ziyaret edip sorun ve taleplerini dinleyen HÜDA PAR İl Başkanı Abdulhakim Tekin, esnafın mağduriyetlerini dile getirecek muhatap bulamadıklarına dikkat çekti.

“Çalışmaların başlamasıyla bir mağduriyet oluştu”

Esnafın sıkıntılarına dikkat çeken Tekin, “Salgından dolayı bir mağduriyet oluştu. Güres Caddesi esnafına salgın nedeniyle bazı kısıtlamalar getirilmişti. Esnaflar çalışmaların bu kısıtlama döneminde yapılması gerektiğini söylüyorlar, aslında yapılması gereken ve doğru olan da oydu. Kazı çalışmalarının başlamasıyla bir mağduriyet oluştu.” dedi.

“Hizmetler eziyete dönüşmeden yapılması gerekiyor”

Çalışmaların 24 saat esasına göre yapılıp bir an önce bitirilmesi gerektiğini dile getiren Tekin, hizmetin eziyete dönüşmeden yapılması gerektiği söyledi.

Esnafların muhatap bulamama noktasında da şikâyetleri olduğunu belirten Tekin, “Esnafın ilgili kurumlara sorun ve taleplerini iletme noktasında kimseyle konuşamadıklarını ve çalışmaların çok ağır yürütüldüğü ile ilgili şikâyetleri var. Türkiye’nin öbür ucunda böylesi bir çalışmaların nasıl yürütüldüğünü bugün herkes görüyor ve farkındadır. Esnafın buradaki çalışmanın 24 saat esasına göre bir düzenlemeyle yapılması talebi var. Esnaflarımız hem salgın hem de çalışmalardan dolayı bir mağduriyet yaşıyor.” ifadelerini kullandı.

“O koltuklar ve kurumlar size hizmet etmeniz için emanet edilmiş”

Halkın sorunlarının çözümü için bir an önce gerekli çalışmaların başlatılması gerektiğini vurgulayan Tekin, son olarak şunları söyledi:

“Burası hem Siirt’in kalbi hem en işlek yeri ve insanların geçiş noktasıdır. Gerekli sulama yapılmadığı için rüzgâr esiyor, toz kalkıyor, hem insanlar hem esnaflar bundan etkileniyor, rahatsız oluyor. Biz, ilgili ve yetkili kurumlara şunu söylüyoruz: O koltuklar ve kurumlar size hizmet etmeniz için emanet edilmiş. Siz orada geçicisiniz, fırsat geçmeden en faydalı şekilde halka hizmet için kullanmalısınız. Halkın maslahatı için doğru ve en faydalı olan ne ise o amaç için kullanmalısınız, yoksa o koltuklarda geçirdiğini zaman aldığınız ücret, hem bu dünyada hem de ahirette sizin aleyhinize olacaktır.”


HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN