Siirt Esnafı Zor Durumda! Validen Destek Bekliyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Pandemi önlemleri kapsamında alınan tam kapanma kararından olumsuz etkilenen Siirt esnafı, zorluklarla başa çıkmak için Vali ve Belediye Başkan vekili Osman Hacıbektaşoğlu'ndan yardım eli bekliyor.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında ülke genelinde alınan 17 günlük kapanma kararıyla, çalışmalarına ara vermek zorunda kaldı. Bu süreçte çalışamayan esnaf, ekonomik anlamda ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldı. Birçok ilde valilik ve yerel yönetimler, aldıkları kararla, esnafın kapanmadan en asgari düzeyde etkilenmesini sağlayacak destekler sundu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından pandemi önlemleri kapsamında alınan tam kapanma kararından sektör çalışanlarının en asgari düzeyde etkilenmesini sağlamak amacıyla yapılacak 10 milyon Türk lirası nakdi yardım esnafı ve çalışanı sevindirdi.

Siirt'te de Esnaf Destek Bekliyor

Birçok ilde esnafa maddi anlamda destek sağlanırken, tam kapanmadan olumsuz etkilenen esnaf da valilik ve yerel yönetimden destek bekliyor. Kapalı oldukları halde kira, elektrik, su, doğalgaz ve diğer masrafları ödemek zorunda kalan Siirt esnafı, ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için yetkililerden destek bekliyor.

Zor günleri devlet ve milletin iş birliğiyle geride bırakmak isteyen Siirt esnafı, en yakın zamanda valilik ve yerel yönetimin alacağı destek kararıyla az da olsa nefes almak istiyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN