Siirt Halkı Yüksek Gelen Faturalara Tepkili

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Koronavirüs salgını ile birlikte ekonomide zoran giren halk, yüksek gelen elektrik, su, telefon ve doğal gaz faturalarına tepki gösterdi.

Siirt'te mikrofon uzattığımız vatandaşlar, "birçok çalışan işsiz kaldı ya da ücretsiz izine çıkarıldı. Bu durum ödenmesi gereken elektrik, doğal gaz, su ve telefon faturalarının devlet tarafından ödenmesi, indirim yapılması hiç değilse ertelenmesini" istiyoruz ifadelerini kullandılar.

Yusuf Kaya

"Vatandaşlar özel şirketlerin insafına bırakılmamalı"

Devletin faturalar konusunda vatandaşı şirketlerin insafına bırakmaması gerektiğini dile getiren Yusuf Kaya, şöyle konuştu:

Benim telefon faturam çok yüksek geliyor, bu salgın sürecinde operatörlerin de vatandaşa yardım etmesi, fiyatları düşürmesi gerekiyor. Zaten bu şirketler yeterince kârını çıkarıyor. Burada hükümete çok iş düşüyor bizi şirketlerin insafına bırakmaması lazım. Bir faturayı yatırmadığınızda sizi 10-20 bin civarında bir para ödemek zorunda bırakıyorlar. Bir fatura yüzünden haciz yoluyla eşyalarını dahi alabiliyorlar. Devletin bu noktada şirketlere baskı kurması gerekiyor.

Mehmet Seletli

"Vatandaş çok zor durumda"

Salgın sürecinde vatandaşın çok zor bir durumda olduğunu dile getiren Mehmet Seletli, "Yüksek elektrik, doğal gaz, su, telefon faturalarının yüksek gelmesinden şikâyetçi olsak neye yarar? Bir şeye yaramıyor. Bu ay elektrik faturasını 310 TL ödedim, telefon faturası 150 TL ödedim ve bu miktar gerçekten çok fazla. Hükümetin bu faturaları düşürmesi gerekiyor. Hele hele bu pandemi sürecinde vatandaşına yardımcı olması lazım, vatandaş çok zor durumda." ifadelerini kullandı.

Semih Aldemir

"Bir vatandaş olarak faturalarımın hiçbirini ödeyemiyorum"

Hükümetin vatandaşa destek vermesi ve bir an önce önlem alması gerektiğini kaydeden Semih Aldemir ise şunları söyledi:

Bir vatandaş olarak faturalarımızın hiçbirini ödeyemiyoruz, iş olmadığı için de bir şey yapamıyoruz. Bakalım nasıl olacak? Ülke de kritik bir süreçten geçiyor. Allah yardımcımız olsun. Geçim sağlamak bir yana işsizlik de almış başını gidiyor, her şeye zam geliyor. Hükümetin de bu noktada önlem aldığını göremiyorum, önlem almış olsaydı ülke bu halde olmazdı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN