Siirt Hatay'a Can Oldu

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Vali ve Belediye Başkan V. Osman Hacıbektaşoğlu’nun talimatıyla, “Siirt’ten Hatay’a Can Oluyoruz” programı kapsamında Siirt Belediyesi ekipleri Hatay’da terör örgütü PKK’nın yaktığı ormanda fidan dikim törenine katıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Aytek başkanlığında Hatay’a giden belediye ekipleri burada yanan ormanın yaralarını sarmak için fidan dik
Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Aytek, Siirt Belediye olarak çok sayıda fidan diktiklerini belirterek, bu fidanların Hatay’a yeniden nefes olmasını diledi.
Geleceğe Nefes Olmak projesi kapsamında Vali Osman Hacıbektaşoğlu’nun bilgisi dahilinde Hatay’da zarar gören ormanda fidan dikmeye gittiklerini ifade eden Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Aytek, şöyle konuştu:

“Doğa sadece insanoğlunun değil her canlınındır. Kelebeğinden kuşuna, kuşundan sincabına kadar hiç kimsenin doğayı katletmeye hakkı yoktur. Burada 1000 hektarlık bir alan yandı. Yaşları 20-100 yaş olan ağaçların tekrar yetişmesi tekrar 20-100 yıl alacak. Bölge olarak terörden çok çeken bir ilden geliyoruz. Burada yanan ağaçların bizi ne kadar derinden etkilediğini biliyoruz. Bu bir orman yangını, afet değil tamamen bilinçli olarak yapılmış bir eylemdir. Bu eylemi Siirt olarak kınıyoruz. Buradaki kardeşlerimize buradaki ormanın eski haline dönebilmesi için elimizden gelen yardım ve desteği de vereceğiz.”

Hatay Orman İşletme müdürü Rıdvan Aksu da Hatay’da çıkan yangının ardından kendilerini yalnız bırakmayan Vali ve Belediye Başkan V. Hacıbektaşoğlu ve Siirt Belediyesi Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Aytek, birim müdürleri ve personele teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN