Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Yüz Yüze Eğitimde Merak Edilenleri Açıkladı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Okulların 6 Eylülde açılacağını belirten eden Edip, "6 Eylül'de tüm okullarımızın kapısını öğrencilerimize açıyoruz." dedi.

"Her gün 100 Bin Maske Dağıtılacak"

Siirt İl Milli eğitim Müdürü Deniz Edip, okullarda tüm önlemlerin alındığını ve okullarda her gün 100 bin maske dağıtılacağını belirterek, şunları söyledi:

"Bakanlığımızın çok net bir beyanı var okulları 6 Eylülde açmak ile ilgili. 6 Eylülden önce ilk okullarımızda ve anasınıflarımızda olan öğrencilerimizi bir hafta önce okula alacağız uyum haftası nedeniyle. 6 Eylülde ise Siirt'teki 86 Bin 540 öğrencimizin okulla kavuşmasını sağlayacağız. Bu öğrencilerimizin sağlığını korumak için bütün imkanlarımızla seferber olmuş durumdayız.

Öğrencilerimizin sağlığını korumak için her gün okul girişinde tüm öğrencilerimize maske dağıtımı yapılacak. Günde 100 bin adet maske dağıtımını yapacağız. Bu açıdan velilerimiz öğrencilerini gönül rahatlığı ile okullara gönderebilirler. Şu iddiadayız aldığımız önlemler sayesinde okullarımız dışarıdan çok daha güvenli. ailelerimiz gönül rahatlığı ile çocuklarının yüz yüze eğitime gönderebilirler."

" Temennimiz okullarımızın yıl sonuna kadar kapatılmaması"

Normalleşmenin temel olgusu okulların açık olmasından geçtiğini belirten Edip, "Normalleşme sürecinin temel taşlarından biri de eğitim hayatının yüz yüze yapılmasıdır. Bu anlamda tam bir normalleşme sürecine girdiğimizi söylememiz için okulların açık olması gerekiyor. Bunu da başarıyoruz okullarımızı yüz yüze eğitime açarak normalleşmeye daha da yaklaştığımızı söyleyebiliriz. Pandemi sürecinde uzaktan eğitimle başarı elde ettik ama hiçbir eğitim, yüz yüze eğitimin yerini alamaz. Bu anlamda Milli Eğitim Bakanımızın da gündeminde olan en önemli husus yüz yüze eğitimin devam etmesidir. Bu açıdan yüz yüze eğitime ara verilmemesi en büyük arzumuzdur." ifadelerini kullandı.

Siirt'teki öğretmenlerin aşılama oranına ilişkinde konuşan Edip şunları söyledi:

"Şu anda 5 bin 558 öğretmenimizden 3 bin 851'i koronavirüs aşısını yaptırmış durumda. Bu da öğretmenlerimizin yüzde 69,3'üne denk geliyor."

"Okula gelme zorunluluğu yok"

Okullarda devam zorunluluğun olmadığını belirten Edip, "Koronavirüs salgını nedeniyle okullarımızda devam zorunluluğu bulunmamaktadır. Okula gelmek istemeyen öğrencilerimize EBA üzerinden yayınlarımız devam edecektir. Ama bizim velilerimizden isteğimiz öğrencilerin okullarda yüz yüze eğitime katılmaları yönündedir" şeklinde konuştu

"Siirt'te 900'e yakın öğretmen açığı bulunmaktadır"

Siirt'teki öğretmen açığı sayısına ilişkinde açıklama yapan Deniz Edip, son olarak şunları söyledi:

"Siirt'te şu anda atama öncesi öğretmen eksiğimiz yaklaşık olarak 900'dür. Bu sene Siirt ilimiz için 600 öğretmen atamasının yapılacağı belirtildi. Bu atama ile birlikte öğretmen açığımız sadece yüzde 5 olacaktır. Öte yandan öğretmen açığını kapatmak için sözleşmeli öğretmenlerimize de bir müjdemiz var, bakanlığımız sözleşmeli öğretmenlerimizin ücretinde bir iyileştirmeye gidecektir."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN