Siirt Milli Eğitim Müdüründen Ezber Bozan Tavsiyeler

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, öğrencilere ara tatilde kafa dağıtmalarını derslere çok fazla yoğunlaşmamasını tavsiye etti.

Artı Siirt Haber Ajansına özel açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Edip, Milli Eğitim Bakanlığınca ara tatilin ilk kez hayata geçirilen bir uygulama olduğunu dile getirdi.

‘’Öğrenci ve velinin yapması gereken birçok önemli iş var’’

Dünyanın hiçbir yerinde 5-6 ay boyunca kesintisiz eğitimin olmadığını bakanlığın da böyle bir uygulamaya gittiğini belirten Edip, şöyle konuştu:

‘’Biz buna tatil demiyoruz, ara tatili öğrencinin hayatta öğrendiğini gerçek yaşama uyguladığı tatil olarak değerlendiriyoruz. Öğrenci ve velinin yapması gereken birçok önemli iş var. Yaşam becerileri noktasında gezi, sağlık, dua, iletişim, farkındalık oluşturacak çalışmalar, komşu ziyareti olur. Özellikle biz velilere, ara tatil dediğimiz 1 haftalık süreci çok ciddi değerlendirmelerini söylüyoruz. Öğrencileri tamamen ödevlerle değil de hayata hazırlamak istiyoruz. Öğrencilerin evden çıkmalarını istiyoruz, geziye çıkmalarını istiyoruz. Veysel Karani Türbesi, Tillo , Delikli Taş, Saat kulesini ziyaret etsinler. Öğrencilerimiz hayata dokunsun, hayatın içinde olsun istiyoruz. Öğrenci evin 4 duvar arasında bilgisayar ya da tabletle değil de hayatın kendisinin içinde yer almasını istiyoruz.’’

Öğrencilere ilk olarak kitap okumalarını ve gezi yapmalarını tavsiye eden Edip, öğrencilerin ara tatilde sportif ve kültürel faaliyetlerde yer almasını önerdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN