Siirt İl Sağlık Müdürü Ömür, Omicron varyantına karşı uyardı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Omicron varyantında tüm dünyada günlük vaka sayıları bir milyonu aştı. Ülkemizde de sayı gün geçtikçe artıyor “Çok kolay ve hızlı bulaşıyor” diye uyaran Siirt İl Sağlık Müdürü Erol Emre Ömür, hatırlatma dozlarımızı bir an önce yapılmasını öneriyor.

Omicron varyantıyla birlikte artan vakaları, önümüzdeki günlerde ülkeyi neyin beklediğini ve atılması gereken acil adımlar ile ilgi konuşan Siirt İl Sağlık Müdürü Erol Emre Ömür, Siirt’te 2 gündür Covid-19 vakalarında artış yaşandığına dikkat çekti.

“Halkımızın desteği olmadan salgınla mücadelede başarılı olamayız”

Siir İl Sağlık Müdürü Erol Emre Ömür

Ömür, uyarılarını şu şekilde ifade etti:

“Covid-19 vakalarında belirgin bir artış yaşanıyor. Omicron varyantına karşı spesifik bir analiz yapmadık ama şuanda varyantın Türkiye’de olduğunu biliyoruz, bu varyantın Siirt’e gelmemesi mümkün değil biz bu varyant gelmiş gibi hazırlıklarımızı yapıyoruz. Vatandaşları sağlıklarını korumaları noktasında uyarıyoruz. Bizim elimizdeki en güçlü silah aşı, sosyal mesafe ve temizlik gibi vaz geçemeyeceğimiz kurallardır. Bunlara dikkat ettiğimiz takdirde altından kalkamayacağımız bir zorluk değildir. Siirt daha önce 2 sefer pik yaşadı, ciddi bir problem olmadan hastane kapasitesi buna imkân verdi, hastaların tedavilerini başarı ile yaptık umarım ki bundan sonra gelecek atak bizi zor duruma düşürmez ama halkımızın desteği olmadan bu mücadelede başarılı olamayız.”

“Hızlı yayılıyor ama hastaneye düşürmüyor algısı halkımızı yanılgıya düşürmemeli”

Yeni varyantın riskli guruplarda nasıl etki oluşturacağını bilmediklerini ifade eden Ömür, tedbirleri elden bırakmaması gerektiğini ve bu işin şakasının olmadığını söyledi.

“Şu anda Türkiye’de Omikron vakaları var ve belirli hastanelerde analizleri yapılıyor. Ben inanıyorum ki yarın öbür gün bu varyant Siirt’e gelecek.” diyen Ömür, “Vatandaşın şöyle bir algısı var: ‘Hızlı yayılıyor ama hastaneye düşürmüyor.’ Halkımız yanılgıya düşmemeli, henüz ne olacağını tam olarak bilmiyoruz. Toplumda bir sürü riskli guruplar var. Şeker, organ nakilleri, böbrek yetmezliğinde nasıl etki yapacağını bilmiyoruz ve hepimiz birer potansiyel hastayız. Bu yüzden tedbirleri elden bırakmamalıyız, bu işin şakası yok.” diye ifade etti.

“Halkımızın şu konuya dikkatlerini çekmek istiyorum: Bize bulaşmaz demesinler”

Siirt’in İkinci ve üçüncü dozda Türkiye’de sondan 3’üncü olduğunu hatırlatan Ömür, “Temmuz ayında yakalamış olduğumuz o başarı durağanlaştı, aşı oranında kötüyüz. Bu salgından kurtulmanın tek yolu aşı, halkımızın şu konuya dikkatlerini çekmek istiyorum: ‘Bize bir şey olmaz, ben gencim demesinler.’ Gençlikleri onları koruyamayabilir, gençliklerinin enerjisi onları korusa da sevdiklerine ne olacak, evdeki yaşlılara ne olacak, çocuklara ne olacak? Lütfen hatırlatma doz aşıları olmayı ihmal etmesinler. Siirt il Sağlık Müdür olarak 4’üncü aşımı oldum ve son derece mutluyum, bütün sağlıkçılar, okumuş kesimin tamamı yaptırıyor neredeyse, halkımız bizi örnek alsın ve sosyal medyada ki safsatalara kulak asmasınlar, bu işin şakası yok.” dedi.

“Omicron varyantının artabileceğini göz önünde bulundurarak önlemleri arttırıyoruz”

Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de Omicron varyantının yayılmaya başladığını ifade eden Siirt Eğitim ve Araştırma hastanesi Başhekim Yardımcısı Aykut Yılmaz, “Şu an şehrimizde çok ciddi hasta oranları yok ama bizler de artacağını tahmin ediyoruz. Şu anda tek pandemi servisi açık ve orada da 3 hastamız yatmaktadır. Yoğun bakım servisi ise bir hasta kalmaktadır. Tabi Omicron varyantının artabileceğini göz önünde bulundurarak önlemleri günden güne arttırıyoruz.” dedi.

Haber: Murat Orhan /İLKHA


HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN