Siirt İl Sanayi Ve Teknoloji Müdürlüğünden Basın Duyurusu

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt İl Sanayi ve Teknoloji müdürlüğü yaptığı açıklamada, “6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği sanayi siciline kayıtlı işletmelerin 2019 yılına ait faaliyetlerinin yer aldığı Yıllık İşletme Cetvelini, KOVID-19  MÜCBİR SEBEP BİLDİRİMİ YAPAN İŞLETMELERE VERİLEN SÜRE UZATIMI DİKKATE ALINARAK EN GEÇ 31 AĞUSTOS 2020 tarihi saat 24:00'e kadar vermeleri gerekmektedir. Bu tarihe kadar mücbir sebep bildirimi yapmayan ve Yıllık İşletme Cetvelini vermeyen işletmeler hakkında İdari para cezası uygulanacaktır.” Dedi.

İl Sanayi ve Teknoloji müdürlüğü yaptığı açıklamanın devamında ise şunlara değinildi:

“Bu kapsamda https://sanayisicil.sanayi.gov.tr adresinden veya e-devlet kapısı üzerinden Sanayi Sicil Bilgi Sistemi’ne girilerek bu tarihe kadar MÜCBİR SEBEP bildiriminin yapılması ve YILLIK İŞLETME CETVELİNİN gönderilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde mücbir sebep bildirimi yapan işletmelerden bu tarihe kadar Yıllık İşletme Cetvelini vermeyen işletmeler hakkında idari para cezası uygulanacaktır. Ayrıca mücbir sebep bildirimi yapmayanlar ise bu tarihe kadar Yıllık İşletme Cetveli göndermiş olsa dahi idari para cezası uygulanacaktır.


Yıllık İşletme Cetveli doldurulduktan sonra “İL MÜDÜRLÜĞÜNE GÖNDER” butonu kullanılarak, gönderme işleminin tamamlanması gerekmektedir. Aksi takdirde gönderme işlemi yapılmaz ise Yıllık İşletme Cetveli verilmemiş sayılacaktır.


Destek için 09:00-17:00 saatleri arasında irtibat numarası: 444 61 00 (Bu numaradan önce 2’ye tuşlanıp, ardından ilgili ilin plaka numarası kodlanarak Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüklerimize ulaşabilmektedir.)”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN