Siirt KESK Üyeleri Maaş Bordolarını Yaktı!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Platform, Artan döviz kuru ve memurlara yapılan zammı Siirt Güres Caddesinde yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Aşkın Özluğ, "Binbir türlü zorluk içinde borçla harçla ayakta kalmaya çalışırken yeni yıla da gözlerimizi fahiş zamlarla açtık." dedi.

"Yılın daha ilk dakikalarında elektriğe, doğalınıza, akaryakıt ürünlerine, ulaşıma yapılan astronomik zamların şokunu atlatmadan her yanımız adeta zam kasırgası ile sarıldı Her alış verişte cebimizden yakan para artarken poşetlerimiz küçüldükçe küçülüyor." diyen Özluğ konuşmasında şunları söyledi.

"TÜIK rakamları bile son 19 yılın en yüksek enflasyonunu gösteriyor. Ancak Çarsıya, pazara, mutfağa yansıyan zamlar

Yaşadığımız hayat pahalılığının TUIK enflasyonun en az iki katı olduğunu gösteriyor. Hem açlık hem de yoksulluk sinim 55 artı. Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 4 bin TL'yi, yoksulluk sınırı 13 bin TL'yi, bekâr bir çalışanın yaşam maliyeti 5 bin TL'yi aştı.

Halkın cebinden alınıp piyasaya sürülen milyarca dolarla döviz kuru 3-4 puan düşürüldü. Buna rağmen yılın başında 7,40 TL olan dolar kuru 13 TL üzerinde kalmaya devam etti.

Maaşımızı Dolarla Almıyoruz Ama...

Tükettiğimiz her şey döviz fiyatlarına göre artıyor. Üstelik kurdaki kısmi düşüşe rağmen başta akaryakıt ürünleri olmak üzere

İğneden ipliğe zam sağanağı devam ediyor. Yeni yılın ilk dakikalarında elektriğe 50 ile 7 arasında torbalama 80), doğalgaza "525, vergi, resim ve harçlara "36. Köprü geçiş ücretlerine 5625 zam yapıldı. Son bir haftadaki katmerli zamlar Asgari Ücrete yapılan "50,4 artışı bile çoktan eritti Buna rağmen biz kamu emekçilerine önümüzdeki altı ay için 7,5’luk maaş zammı dayatıyorlar Enflasyon farkını öne çekmekten ibaret 2.5 artış refah pay" diye yutturmak istiyorlar.

Değerli Kamu Emekçileri,

Yıllardır gerçek enflasyonu iliklerimize kadar yaşadık Yaşamaya devam ediyoruz.

Ama maaşlarımız hep bir yerlerden sipariş edilip TÜİK tarafından masa başında belirlenen rakamlara göre artırıldı Üstelik Ali Cengiz oyunları ile belirlenen bu rakamlara göre belirlenen enflasyon farkını almak için bile altI ay beklemek zorunda birikildik.

Maaş artışlarımızı yaşadığımız hayat pahalılığının yansıtmayan, resmi enflasyon rakamlarına endeksleyen mutabakatlara hiç sıkılmadan toplu sözleşme" dediler.

Yetkili sıfatfiile masaya oturanlar mangalda kül bırakmayan laflar ettiler.

Ancak her seferinde ya maaş artışlarımızı TÜİK rakamlarına indirgeyen mutabakatlara imza koydular. Ya da danışıklı dövüş oyunları ile son sözü hükümete bırakan Hakem Kuruluna attılar. Talep ettikleri maas artışı oranının üçte birine imza attıkları son mutabakatı bile burçeden hâkimizi refahtan payIMIZI aldık diyerek cilalamaktan geri durmadılar.

Sonuçta fatura daha fazla yoksullaşma, daha fazla güvensizleşme olarak hepimize kesildi Maaşlarınızdaki erime yerini buharlaşmaya bıraktı. Yoksulluğumuz arttı. Sadece son bir hafta içinde yaşadığımız fahiş zamlar refah payı aldatmacasını çoktan yutmuş bulunuyor

Buna rağmen hala önümüze sahte enflasyon rakamlarımı koyanlara,

iğneden ipliğe zam kasırgası yıllardır süren yangının ateşini her gün daha fazla körüklerken yapılan artış ateşi bir miktar alır fakat közü söndürmeye yetmez: diyenlere

"ARTIK YETER DİYORUZ!"

Gittikçe ağırlaşan koşullarda bırakalım altı ay sonrasını yarın nasıl bir ülkeye uyanacağımızı bilmiyoruz.

Bu karanlık tabloda GECINEMİYORUZI NEFES ALAMIYORUZ! Üstümüze çöken bu zifiri karanlıktan tek çıkış yolumuz hangi sendikanım üyesi olursak olalım yetkinin asil sahipleri olarak bir araya gelmemizden ortak mücadeleyi yükseltmemizden geçiyor!!!

Bunun bir adımı olarak

"GECİNEMIYORUM. INSANCA YASAMAYA YETECEK BIR UCRET ISTIYORUM" diyen FUM KAMU EMEKÇİLERİNİ

Yoksulluğumuzun Belgesi olan Bordrolarımızı Yakmaya çağırıyoruz.

YASASIN ÖRGÜTLO MUCADELEMİZ

YASASIN KESK"

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN