Siirt Milletvekili Beştaş: Emniyet Müdürü ve İzmir Valisi İstifa Etmeli

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

İzmir’de HDP İl Binası’na düzenlenen saldırıda Deniz Poyraz’ın öldürülmesinin ardından çadır tartışması yaşandı. Saldırının olduğu il binası önünde aylardır duran çadıra tepki gösteren HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, polis ekipleriyle tartıştı. Beştaş, “Çadırın nesini koruyorsunuz? Silahlı saldırgan içeri girip cinayet işliyor, siz burada çadırı koruyorsunuz. Bu çadır buradan kalkacak. Kalkmazsa biz kaldıracağız. Deniz bu çadır yüzünden öldü. Emniyet Müdürü ve İzmir Valisi istifa etmeli” dedi.

İzmir’de HDP İl Binası’na düzenlenen ve Deniz Poyraz’ın öldürüldüğü saldırının ardından çadır tartışması yaşandı. Evlatlarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığını belirten iki ailenin aylardır HDP binası önünde kurduğu çadır, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ve HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni’nin tepkisini çekti. Bina önündeki anma ve protesto sonrasında kalabalık dağılınca Beştaş ve Çepni, çadırın önünde nöbet tutan polis ekiplerinin yanına gitti. Beştaş, saldırıya kurulan bu çadırın neden olduğunu, HDP’nin hedef gösterildiğini belirterek polis amirine tepki gösterdi.

“İŞİNİZİ YAPSAYDINIZ BUGÜN DENİZ YAŞAYACAKTI”

HDP’li Beştaş, “Bizim genç bir kızımız öldürüldü, siz burada boş bir çadırı koruyorsunuz. Çadırın nesini koruyorsunuz. Silahlı içeri girip de cinayet işliyor, siz burada çadır koruyorsunuz. Biz bu çadırı istemiyoruz, bu çadır kalkacak. Kaldırmazsanız biz kaldıracağız. Siz işinizi yapsaydınız bugün Deniz yaşayacaktı” dedi.

“EMNİYET MÜDÜRÜ VE VALİ İSTİFA ETMELİ”

Beştaş, şöyle devam etti:

“Bugünkü cinayetin sorumluluğu bu provokasyonu yürütenlerdir, bu çadırı kuranlardır. 24 saat bizim il binamızı gözetleyen, her etkinliğimizi kamera altına alan, her arkadaşımızı gözaltına alan kolluk, bugün göz göre göre bu binada cinayet işlendi, kılını kıpırdatmadı. Bunun sorumlusu İçişleri Bakanı’dır, validir. Deniz Poyraz’ın katili sadece tetiği çeken değildir. Bunun arkasındaki güçlerdir. Siz bizim il binamızın önüne devlet gözetiminde çadır kuruyorsunuz. İzmir Emniyet Müdürü ve Valisi bugün istifa etmelidir. İzmir’in göbeğinde genç bir kadın öldürülüyorsa ve siz bunu her zaman gözetlediğiniz binada engelleyemiyorsanız istifa edin.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN