Siirt Milli Eğitim Müdürü Edip'ten İlk Açıklamalar

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Deniz Edip, açıklamalarda bulundu.

Artı Siirt Haber Ajansı ekibi, İl Milli Eğitim Müdürü Edip’i makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Edip, Siirt’te eğitim kalitesini yükseltmek için yoğun çaba sarf edeceklerini belirtti.

Edip, güzel şehit Siirt’te görev yapacak olmanın gurur ve heyecanı içerisinde olduğunu kaydetti.

Çağımızda hızla gelişen teknoloji, eğitimde de kalite beklentilerini yükseltmekte ve eğitim paydaşlarının sorumluluğunu artırmakta olduğunu ifade eden Edip, “Eğitimde yeniliklere açık, şeffaf, katılımcı ve takım ruhuyla çalışarak; sürdürülebilir kalitenin oluşturulması büyük önem taşımaktadır. Bu bağlamda, ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne taşımak için her zaman “Türkiye için, Dünya ile yarışan”, milli, ahlaki ve evrensel değerlere sahip bireyler yetiştirmek hepimizin görevidir.” dedi.

“Çocuklar İçin Hiçbir Özveriden Kaçınmayacağız”

Edip, şöyle devam etti:

“Bu görev çerçevesinde; Değerli yönetici, öğretmen ve personel arkadaşlarımın, yasa ve yönetmelikler doğrultusunda, Milli Eğitim Temel Kanununun genel amaç ve temel ilkelerine bağlı kalarak, bizlere emanet edilen geleceğimizin teminatı çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek için, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiçbir özveriden kaçınmayacaklarına olan güvenim tamdır. Güzel İlimizde sürdürülmekte olan her türlü eğitim çalışmaları ve projeler aynı şekilde devam ettirilecek olup, akademik, sportif ve sosyal yeni projeler de hayata geçirmeyi planlıyoruz. Eğitim kalitesinin daha da artırılması için gerekli tedbirleri yerinde ve zamanında alarak, başarının artmasını sağlayacağız. Eğitim öğretim kalitesinin artırılması için ilimizdeki bütün eğitim paydaşları ile el ve gönül birliği içerisinde çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.”

“Kaybedecek Tek Bir Vaktimiz Bile Yok”

Kentte görev yapan değerli idareci ve öğretmenlere seslene Edip, şu ifadelere yer verdi:

“Görev yaptığımız sürece kırıcı olmadan eksiklikleri gidererek, güzellikleri görerek birlik ve beraberlik içerisinde, karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörü içinde aklın yolunu birleştirmek suretiyle ilimizin eğitim-öğretim çıtasını en üst seviyelere taşımak için hep birlikte çalışacağız. Hep en iyi olanı yapmak için bugün itibariyle çıktığımız bu yolda, en büyük arzum iyi günde ve kötü günde hep birlikte olmamızdır. Biz el ele vererek; imkansızı mümkün, zoru kolay yaparız. Yapacağımız çok güzel işler var. Lakin kaybedecek tek bir vaktimiz bile yok. Sonu selamet olan bu yolculukta birlik ve beraberlik içinde büyük bir sabırla sebat etmenizi istiyorum. Sizlere yürekten güveniyorum. İnşaallah sizlerle ile birlikte çok kısa sürede birçok şeyin üstesinde geleceğiz. Karşılıklı güven ve doğru iletişimin en büyük kazancını hiç şüphesiz ki geleceğimizin teminatı öğrencilerimiz elde edecektir. En büyük arzumuz onların " iyi bir insan" olarak yetişmelerini sağlamaktır.”

“Çocuklarınızın Emin Ellerde”

Kentteki öğrenci velilere yönelik de açıklamalarda bulunan Edip, “Çocuklarınızın emin ellerde olduğunu unutmayınız. Bizlerin görevi onları en iyi şekilde geleceğe hazırlamaktır. Bu yolda bizlere destek olmanız gücümüzü artıracak ve başarıya ulaşmamızı kolaylaştıracaktır. Okullarımızı, çocuklarımızı gelecek hayata hazırlayan mekânlar olarak tasarlamamız için sizlerin işbirliğine ve desteğine her zaman ihtiyacımız vardır. Bu anlamda sizler bizim en büyük istişare ortaklarımızsınız. Sizlerin eğitime bakış açısı bizim yol haritamızda büyük rol oynayacaktır. Bu yolda derdimizle dertlenmeniz ise en büyük arzumdur.” diye konuştu.

Ülkenin geleceğinin öğrencilerin elinde olduğunu ifade eden Edip, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ülkemizin geleceği sizlerin elinde şekillenecektir. Siz istedikten sonra başaramayacağınız hiçbir şey yoktur. Anne ve babalarınıza, öğretmenlerinize ve büyüklerinize saygıda; küçüklerinize sevgide kusur etmeyeceğinize inancım tamdır. Sizlerin kadim medeniyete bağlı, geçmişini iyi bilen ve geleceği nitelikli bir şekilde tasarlayan “iyi bir insan” olarak bu coğrafyada nam yapmanız temel misyonumuzdur.”

Edip, “Kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız; müjdeleyiniz nefret ettirmeyiniz” şuurundan hareketle yönetici arkadaşlarıma, öğretmenlerime okulumuz  çalışanlarına, öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyor hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

 Edip, İdareci Ve Öğretmenlerle Buluştu

Ayağının tozuyla göreve yeni başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, okul idarecileri ve öğretmenlerle buluştu.

Edip, düzenlenen il zümre başkanları toplantılarına katılarak, öğretmenleri tek tek dinledi ve kapılarının her zaman değerli öğretmenlere açık olduğunu dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN