SİİRT TSO BAŞKANI KUZU BAKAN PAKDEMİRLİ İLE TELEKONFERANSTA GÖRÜŞTÜ

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Güven Kuzu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ev sahipliğinde, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin katılımıyla telekonferans yöntemiyle düzenlenen istişare toplantısına katıldı.

Siirt TSO Başkanı Güven Kuzu, Siirt iş dünyasının koronavirüsle mücadele sürecindeki sorun, talep ve beklentilerini birinci düzeyden takip etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Berat Albayrak ile yapılan toplantıların ardından bu kez de Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ile bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ile konsey ve sektör meclislerinin başkanları tarafından Tarım ve Hayvancılık Bakanı Bekir Pakdemirli’ye iş dünyasının güncel sorun, talep ve beklentileri aktarıldı.

Başkan Kuzu; üyelerimiz, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ziraat Odası, Arıcılar Birliği ve Siirt İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nden alınan talepleri Bakan Pakdemirli’ye iletti.

Siirt TSO Başkanı Güven Kuzu’nun ilettiği talepler şu şekilde;

  • Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)’nın ilimizde kurulması,
  • Barajlar kenti olan ilimizin tarımsal arazilerinin sulamaya açılması,
  • Kırsal kalkınma projelerinde kalkınmada öncelikli illere pozitif avantajlar tanınması,
  • İlimizde yaşanan göçebe sorunu,
  • Arıcılığın desteklenmesi,
  • Ülkemizin kırmızı et açığını karşılamak üzere; ilimizde ve bölgemizde küçükbaş hayvancılığa yönelik olarak kamu bankaları işbirliği ile 0 faizli kredi desteği sağlanması, konuları Bakan Pakdemirli’ye iletildi.

    Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, büyük küresel sorun haline gelen koronavirüs salgınının doğa ve kırsal ile köylerin önemini eskiye göre en az 2 kat fazla hissettirdiğini söyledi. Sürdürülebilir üretim ve gıda arz- talep dengesi açısından küçük aile işletmelerinin varlığı ile lisanslı depoculuğun önemin ortaya çıktığını anlatan Pakdemirli, bugün toplumda tarıma karşı büyük ilginin oluştuğunu söyledi.

    Ayrıca Bakan Pakdemirli, Türk İş Dünyası il temsilcilerine katılımları dolayısıyla teşekkür ederek, aktarılan talepleri değerlendireceklerini dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN